Andrej Babiš prý zaznamenal podnikatelský neúspěch

02.04.2014 11:46

Ekonomický publicista a většinový majitel webu motejlek.com Miroslav Motejlek píše ve svém příspěvku o tom, že Andrej Babiš v pozici ministra financí zatím marně čeká na první oznámenou akvizici Agrofertu.

Andrej Babiš prý zaznamenal podnikatelský neúspěch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Ministr financí a místopředseda vlády Andrej Babiš po právu uzemnil premiéra Bohuslava Sobotku, který mu zčistajasna doporučil vzdát se Agrofertu. Jedinou cestou by byl prodej nebo vstup na burzu, obojí je nemyslitelné. Snad jedině v řádu několika let," píše hned na úvod Motejlek.

Agrofert bude muset svůj apetit ukojit jinde

Babiše může podle analytika spíš trápit, jak si firma počíná, když je v ní kvůli své nové funkci ve vládě premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) méně přítomen. Aktuálně jí nevyšla akvizice podílu v chorvatské Petrokemiji, mnoho měsíců trvající zájem Agrofertu o strategický podíl v největším chorvatském výrobci hnojiv, kontrolovaném chorvatskou vládou, tak přišel vniveč.

Jak Motejlek popisuje, na dnešním závěrečném zasedání speciální vládní komise pro nalezení partnera pro Petrokemiji se konstatovalo, že definitivně vypršel termín pro podání závazné nabídky, přičemž žádná nedorazila. Tím prý pro krachující Petrokemiji padají naděje na záchranu. „Agrofert svůj akviziční apetit zkusí ukojit jinde," konstatuje publicista.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…