Andrej Babiš rázně odpověděl ódéesákovi: My žádnou tlačenku z tomboly neukradli

17.04.2014 11:37

Ministr financí Andrej Babiš napsal pro Lidové noviny polemiku se zdravotnickým expertem ODS Petrem Zimmermannem. Ten se na téma financování zdravotnictví rozepsal ve svém textu „Hoří, má panenko aneb Nepolitici ve vládě“. Sám Babiš se rozhodl objasnit, kdo za neradostný stav současného zdravotnictví může.

Andrej Babiš rázně odpověděl ódéesákovi: My žádnou tlačenku z tomboly neukradli
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Další zastávkou, kde pokračovala tour hnutí ANO po českých městech, byl Hradec Králové

Zimermann se prý nyní nazývá „expertem ODS na zdravotnictví“, ačkoliv ve skutečnosti je prý prokazatelným expertem především na jeho vykrádání. Jako příklad Babiš uvedl firmu s akciemi na majitele, se kterou měl být Zimmermann spojen, ačkoliv zpočátku se k ní neznal. Tato firma v roce 2007 koupila nemocnici v Rakovníku za 61 milionů, ačkoliv Babiš se prý v médiích dočetl, že účetní hodnota nemocnice ve skutečnosti byla mezi 200 a 300 miliony.

„Bylo to zcela náhodou v době, kdy nemocnice ve Středočeském kraji nabízel za hubičku Zimmermannův kolega z ODS, středočeský hejtman Petr Bendl,“ připomíná Babiš. Obdobně si prý pořídil i další zdravotnická zařízení v Plzeňském kraji.

„Jistě to bylo tím, že měl skvělý podnikatelský čich, nikoli díky jeho politické kariéře ve straně, která by se dnes tak ráda očistila od klientelistických a korupčních skandálů,“ poznamenává k tomu ministr financí. Navíc dodal, že prominent ODS je ve střetu zájmů dodnes, protože sedí ve správní radě VZP, přidělující nemocnicím platby za pacienty.

Zimmermann si podle Babiše může utahovat z toho, že současná vláda musí řešit nedostatek peněz v nemocnicích. Realitou je, že by jej řešit nemusela, kdyby se v minulosti ve zdravotnictví tolik nekradlo.

Ódéesákův příměr ke slavnému Formanovu filmu pak Babiše přivedl ke konstatování, že v našem zdravotnictví to skutečně vypadá, jak ve zmíněné komedii. „Ale my jsme tu tlačenku z tomboly, když se v sále zhaslo, neukradli,“ ujišťuje Babiš. On se svými kolegy prý teď už musí jen hasit požár.      

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…