Andrej Babiš se rozčílil na novinářku: Já jsem šetřivý člověk

06.05.2018 10:42

Český rozhlas spočítal, že cesty Babišovy vlády bez důvěry po českých a moravských krajích stály už půl milionu korun. Nejde o zbytečné plýtvání u člověka, který v minulosti vystupoval jako politik, který by si skoro nechal pro korunu koleno vrtat? Andrej Babiš se k této otázce vyjádřil. Nahlédněte.

Andrej Babiš se rozčílil na novinářku: Já jsem šetřivý člověk
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

Jako ministr financí ve vládě Bohuslava Sobotky (ČSSD) Andrej Babiš opakovaně kritizoval sociální demokraty a to, jak rozhazují státní peníze. Bývalá ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD) vyprávěla, jak Babiš torpédoval snahy sociálních demokratů, kupříkladu zvýšení důchodů, aby si posléze připisoval zásluhy za jejich konečné zvýšení. Babiš nejednou útočil také na bývalého ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka, že plýtvá.

Možná právě kvůli této kritice se Český rozhlas obrátil na Babiše s otázkou, zda náhodou neplýtvá státními prostředky, když vozí svou vládu bez důvěry po českých a moravských krajích. Babiš navštívil Karlovarský kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj či Jihomoravský kraj. Cesty jeho vlády prozatím stály asi půl milionu korun.

Babiš odpověděl na sociální sítí Facebook. Zdůraznil, že stále hodlá šetřit. Dokazuje to ostatně už tím, že vláda do jednotlivých krajů jela autobusem nebo vlakem. Ale prostředky vynaložené na cesty po krajích pokládá za účelně vynaložené, protože spolu se členy vlády sbírá podněty na investiční projekty, které bude možné postupem času zrealizovat.

 

 

„Takové výjezdy tady měly vlády udělat dávno! Zjistit, co lidé, starostové a hejtmani v regionech skutečně potřebují, to je pro vládu základ, aby mohla dobře investovat,“ uvedl Babiš s tím, že se tak v podstatě rodí investiční plán na příštích deset let.

„Pořád slýchám, že jen děláme kampaň, ale to je nesmysl. Vláda musí znát potřeby v regionech a musí jim pomoct s investicemi. Je to nejlepší cesta, jak cíleně a efektivně investovat veřejné finance,“ uzavřel předseda kabinetu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…