Andrej Babiš se ve svých novinách vysmál docentovi, který o něm napsal...

26.02.2015 10:14

Ministr financí a předseda hnutí ANO napsal komentář do Lidových novin, jichž je mimochodem též vlastníkem. Vyjádřil se v něm ke komentáři politologa, docenta Stanislava Balíka, podle kterého není důvod příliš se zajímat o víkendový sněm hnutí ANO, protože v tomto autokratickém politickém seskupení beztak navzdory fasádě instituce o všem rozhoduje Andrej Babiš.

Andrej Babiš se ve svých novinách vysmál docentovi, který o něm napsal...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Babiš ve své polemice nejprve objasnil, s kým máme tu čest, a upozornil, že nezávislý politolog Balík je ve skutečnosti „zastupitel severomoravské obce Bludov v barvách ODS“. Pak se jeho názoru o zbytečnosti zájmu o sněm vysmál slovy, že „stovka akreditovaných novinářů a další více než stovka hostů, včetně diplomatů z patnácti zemí, bude vlastně o víkendu jen ztrácet drahocenný čas, o dvou stovkách delegátů a 23 kandidátech ani nemluvě“.

Podle Babiše politolog očividně nic neví o historii jeho hnutí, nebo to jako fanda ODS ani vědět nechce. Vše prý začalo tím, že v září roku 2011 dal rozhovor do Hospodářských novin, a následně se strhla lavina podpory od všech možných lidí. On se prý pouze rozhodl tyto lidi nezklamat a založil původně pouze webové stránky. Pak na nich bylo publikováno prohlášení, které v krátkém čase podpořilo 25 tisíc lidí.

Tuto podporu prý mohl využít v podobě občanské iniciativy, ovlivňující politiku nátlakem, což ale prý není v jeho povaze. „Dospěli jsme k tomu, že politiku můžeme férově ovlivňovat jedině tehdy, když půjdeme aktivně do politiky,“ objasňuje kořeny svého hnutí Babiš, podle kterého daly tomuto názoru za pravdu tisíce příznivců a posléze bezmála milion voličů.

„Pokud pan Balík tvrdí, že hnutí ANO nevzniklo společenským tlakem zespoda, pak už skutečně nevím, co je pravda, a co ne,“ píše Babiš. Bylo by prý velmi zajímavé se zeptat, jak „zespoda“ vznikla například TOP 09. Podobné otázky prý může v Poslanecké sněmovně vyvolávat prakticky kdokoliv, například hnutí Úsvit nebo i Balíkova ODS.

„Tyto otázky jsou asi stejně zbytečné, jako je zbytečný komentář zastupitele ODS o hnutí ANO,“ uzavírá Babiš.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…