Andrej Babiš se vyjádřil k Ukrajině. Tak jasně, jako ještě nikdy

24.02.2015 18:54

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) zavítal do Rádia Impuls, které vlastní, a s gustem se v něm rozpovídal. Vyvracel údajné lži o hnutí ANO, postavil se za ministra obrany Martina Stropnického (ANO) a na svém předchůdci v úřadě Miroslavu Kalouskovi (TOP 09) tradičně nenechal nit suchou.

Andrej Babiš se vyjádřil k Ukrajině. Tak jasně, jako ještě nikdy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Hostem úterní Kauzy dne Rádia Impuls byl ministr financí a také majitel stanice Andrej Babiš (ANO). "Chtěl bych vyjádřit soustrast všem pozůstalým,“ prohlásil Babiš hned v úvodu ke střeleckému masakru v Uherském Brodě. Teroristický útok to ale nebyl, o čemž všechny ujišťoval i ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

Stropnický není na odstřel, to jsou nesmysly, rozčílil se Babiš

Následně ocenil, že prezident Miloš Zeman přislíbil jmenování Roberta Pelikána příštím ministrem spravedlnosti. "My jsme dneska měli poslanecký klub, tam vystoupila končící ministryně Válková a ubezpečila nás o své loajalitě k hnutí ANO. Je také připravena spolupracovat s panem Pelikánem a rezortem spravedlnosti,“ podotkl Babiš.

Ve vysílání také důsledně odmítl, že by mohl být ministr Martin Stropnický (ANO) dalším šéfem rezortu na odstřel. "Je to nesmysl, který živí média, někdo nás chce rozeštvávat před sněmem. Vylučuju to,“ zdůraznil host. Ze stolu smetl i tvrzení, že by ANO mělo nějakou svou stínovou vládu.

Šíří se o nás lži, rozčiluje se Babiš

Jako ministr financí prý pečuje také o zahraniční politiku. "Stýkám se s velvyslanci všech států a zjišťuju, jaký je náš obraz v zahraničí,“ řekl ministr financí. Vyjádřil se i k Ukrajině. "Já myslím, že Rusko je agresor a EU to nezvládla, je třeba pokračovat v diplomatickém jednání tak, abychom se vyhnuli válce," poznamenal.

Na ministerstvu se prý stará také o to, aby na postech náměstků neseděli političtí nominanti, jako to bylo za Kalouska. "Rozdíl mezi Babišem a Kalouskem je ten, že Babiš nešel do politiky krást,“ rozpálil se ve studiu šéf státní kasy, který zdůraznil, že se mu jako prvnímu ministrovi po dlouhých letech daří snižovat zadlužení země.

V závěru se vyjadřoval i k dění na sněmu. "Když někdo tvrdí, že nemáme program, nemáme hodnoty, to je všechno lež. A já jsem jediný předseda, kdo řeší změny ve vládě na předsednictvu,“ zdůraznil v závěru host s tím, že v jiných stranách o vládních změnách rozhoduje čistě předseda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…