Andrej Babiš stále nejdůvěryhodnějším členem vlády

29.09.2014 12:14

Důvěryhodnost ministrů koaliční vlády premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) prověřovala v září společnost SANEP. Nejvíce získal ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš, obdržel 40,2 procenta kladných hlasů. S menším odstupem se na druhé místo dostal předseda vlády Sobotka s 39,9 procenty hlasů. Na třetím místě je ministr obrany Martin Stropnický se ziskem 39,1 procenta hlasů. Končící ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová (ANO) si pohoršila a dostala se na páté místo.

Andrej Babiš stále nejdůvěryhodnějším členem vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Večerní jednání vlády

Babiš oproti červencovému průzkumu ztratil 1,5 procentního bodu. Sobotka si naopak polepšil o 1,1 procentního bodu. Největší vzestup zažil Martin Stropnický, který oproti červenci získal 3,6 procentního bodu a poskočil tak o tři místa.

Chládek u lidí bodoval navýšením rozpočtu ve školství

Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) se dostal na čtvrté místo se ziskem 38,9 procenta hlasů. I on si trochu polepšil (0,6 procentního bodu). Zasadil se o navýšení rozpočtu u šéfa státní kasy Andreje Babiše, což veřejnost hodnotí velmi kladně.

Celý průzkum ZDE.

K propadu kladných hlasů došlo u ministryně pro místní rozvoj Věry Jourové (ANO), která bude 3. října končit a přejde na post eurokomisařky pro spravedlnost. V průzkumu SANEP získala 38,4 procenta kladných hlasů a je na pátém místě. V červenci to bylo o čtyři procentní body více. Tehdy byla nejlépe hodnocenou členkou Sobotkovy vlády.

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se dostal na šesté místo. Od respondentů získal 35,1 procenta kladných hlasů.

Nejvíce si pohoršila Válková. Na posledním místě je Zaorálek

Největší pokles důvěry zaznamenala ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO), která se ziskem 27,6 procenta dostala na jedenácté místo. Přišla o 4,9 procentního bodu. Nejhůře hodnocený je pak ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD). Pravděpodobně doplácí na svou zahraničně-politickou rétoriku ke konfliktu na Ukrajině.

Průzkum probíhal od 15. do 22. září na skupině 6589 dotázaných, kteří tvoří reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18 - 70 let. Vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…