Andrej Babiš to schytal od Reflexu: Dříve dávali tyranové lidu chléb a hry, teď levné pivo a pandu

29.01.2016 20:03

Andrej Babiš se inspiroval ve starověku. Již tehdy vládci věděli, že mají dát lidem chléb a hry, aby od nich měli klid. Majitel Agrofertu a současný šéf státní kasy heslo pouze pozměnil v duchu moderní doby. Vítejte ve světě, kde dostanete levné pivo a čínskou pandu jako správný vazal komunistické velmoci. Touto optikou se na nový alkoholový nápad Andreje Babiše dívá Dan Hrubý v textu pro Reflex.cz.

Andrej Babiš to schytal od Reflexu: Dříve dávali tyranové lidu chléb a hry, teď levné pivo a pandu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hostem pořadu Michaely Jílkové Máte slovo byl i ministr financí Andrej Babiš

Ministr financí Andrej Babiš hledá cesty, jak před krajskými volbami potěšit lid. Slíbil Čechům, Moravanům a Slezanům, že sníží zdanění piva. Není to přitom první krok, kterým si majitel Agrofertu snaží koupit srdce lidu.

Byla doba, kdy chtěl mít Babiš čínskou pandu na svém Čapím hnízdě, kterému dnes věnují pozornost média i vyšetřovatelé. Jednoho dne se ale nápadu vzdal a přenechal tuto poctu pražské ZOO.  

„Pandí diplomacii zavedl v roce 1970 Mao Ce-tung, když věnoval dva kusy roztomilého živočicha – jmény Ling Ling a Hsing Hsing – Spojeným státům, kde vzápětí vypuklo pandí šílenství a komunistická despocie se rázem nejevila tak strašnou. Panda od té doby slouží Číňanům jako závdavek dobrých vztahů (ve vztahu k velmocem, jako jsou Amerika nebo Británie) i odměna za služebnost (ve vztahu k nohsledům, jako je Česko),“ píše autor.

Celý komentář najdete zde.

Otázkou je, kdo si nakonec připíše zásluhy za pandu v Praze. Možná to bude Miloš Zeman, který pohaněl Tibet tolik, že to už víc nešlo. Zásluhy si možná připíše i Jaroslav Tvrdík, jenž prý prodal Slávii čínské armádě. Možná si body připíše i pražská primátorka Adriana Krnáčová, toho času v problémech.

Zapůjčení pandího páru do Prahy ale zřejmě nebude úplně zadarmo. Je otázka, co bude muset ještě prohlásit prezident Zeman. Možná se bude za přístup k Číně kát i vdova po prvním českém prezidentovi Václavu Havlovi.

„Ale kdo ví… Možná budou naši noví čínští přátelé požadovat jen zcela jednoduché konstatování: Žádná prdel není dost hluboká, aby se do ní nedalo vlézt!“ doplňuje Hrubý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…