Andrej Babiš to zase jednou rozjel v ČT: Pozvali jste si mě, tak mlčte

26.08.2015 11:50

Ministr Andrej Babiš se zostra pustil do podnikatele Zdeňka Bakaly i hejtmana Moravskoslezského kraje. Pozvali ho do České televize a Babiš znovu předvedl, jak se umí vyjadřovat. V jednu chvíli okřikl moderátorku ČT a na pánech Bakalovi a Novákovi nenechal nit suchou. Hejtman Novák si však nedal nic líbit a přímo ve vysílání obvinil Babiše ze lhaní.

Andrej Babiš to zase jednou rozjel v ČT: Pozvali jste si mě, tak mlčte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Ministr financí Andrej Babiš požaduje, aby byl zastaven projekt zrodu nové průmyslové zóny v Karviné, neboť by z toho těžil i miliardář Zdeněk Bakala, což se Andreji Babišovi nelíbí.

„Já to považuji za skandální. Hlavně to, že to tajil pan ministr Mládek. Devět ministrů české vlády (a od všech mám SMSku ze 14. 8., kdy jsem se to dozvěděl z médií) nevědělo, že hlasuje o penězích, které ve finále skončí u firmy pana Bakaly. Strašně zajímavé je to, že nám nikdo neřekl, že firma Asental se dříve jmenovala RPG Land s.r.o.,“ rozjel se Babiš. Moderátorka se mu pokusila vstoupit do řeči, ale Babiše tím jen rozčílila. „Pokud jste mě pozvali do pořadu, tak mě nechte mluvit, laskavě,“ vyjel na ní ostře.

Následně dodal, že se firma přejmenovala krátce před tím, než s ní za kraj podepsal smlouvu moravskoslezský hejtman Miroslav Novák (ČSSD). Přitom se všechno jeví jako nejasné, ale stát chce vydat další stovky milionů do kapes pana Bakaly.

Milí horníci, vaše peníze dostane Bakala, prohlásil Babiš

Proti těmto tvrzením se ale důrazně ohradil právě hejtman Miroslav Novák, který poukázal na to, že podle smlouvy nezamíří vládní dotace na výkupy pozemků. Faktem ovšem je, že všechny velké plochy na Karvinsku vlastní pan Bakala a poděkovat za to můžeme pravicovým vládám z devadesátých let.

Babiš si ale trval na svém. Ministři prý nevěděli přesně, o čem hlasují a pan hejtman je připraven dávat další peníze panu Bakalovi, když před tím žádal peníze pro horníky pana Bakaly. „Já vzkazuju všem horníkům, že vaše peníze bude platit pan Novák panu Bakalovi, znovu,“ pálil Babiš do kamery.

„Pan ministr lže, dělá populistickou politiku a v tuto chvíli si bere nezaměstnané v Moravskoslezském kraji za rukojmí,“ řekl jasně hejtman. Kraj žádá peníze na penze pro horníky, a to není žádný populismus. „Pan ministr vytrvale komentuje má slova do sluchátka, ale já se odradit nenechám,“ bránil se hejtman.

Babiš se však také nedal. Obyvatelé Moravskoslezského kraje prý vědí, co je pan Novák zač, a nemá smysl ho komentovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…