Andrej Babiš v USA: Petr Hampl píše o údajném sbližování miliardáře s ,,kavárnou a pravdoláskaři" a má zlé zprávy pro Kalouska

20.04.2015 9:26

Sociolog Petr Hampl se na svém facebookovém profilu pochlubil, že na jeho slova, která napsal před více než rokem, opět došlo. Tehdy napsal, že moc Andreje Babiše je založena na tiché alianci s „kavárnou“ a státní byrokracií. To je prý skutečný důvod, proč Babiš prosazuje podle Hampla zcela iracionální hospodářskou politiku.

Andrej Babiš v USA: Petr Hampl píše o údajném sbližování miliardáře s ,,kavárnou a pravdoláskaři" a má zlé zprávy pro Kalouska
Foto: Ivan Dostál
Popisek: PhDr. Petr Hampl na besedě ve Valašském Meziříčí

„Nemůže si dovolit něco, co by šlo proti zájmům zmíněných dvou skupin. Po návštěvě USA je to jasné a pravdoláskaři (chcete-li sluníčka) to manifestují zcela otevřeně,“ prohlásil Hampl s tím, že to bude mít hned několik důsledků.

Babiš bude jasně stát na straně islamizace českých zemí

Zaprvé prý musíme počítat s tím, že Babiš bude jasně stát na straně islamizace českých zemí. „On takový fakticky byl už dosud (viz třeba podpora Šabatové), ale bude to stále zřetelnější,“ posteskl si.

Zadruhé novinář Pavel Šafr, který spolu s dalšími založil protibabišovský web Svobodné fórum, prý bude mít velmi obtížnou pozici. „Jak je možné bojovat proti Babišovi a hájit kavárnu, když Babiš a kavárna jsou blízkými spojenci?“ ptá se Hampl.

Pro Babiše bude stále těžší hrát „burana pro masy“

Zatřetí prý pro Babiše bude stále obtížnější hrát zároveň „burana pro masy“. Podle Hampla bude současný ministr financí se zpožděním absolvovat podobný cyklus odcizení od nižších tříd, jakým dnes prochází sociální demokracie.

Začtvrté prý bude TOP 09 klesat. „Protože kromě zmíněného novináře, vlastních členů a jejich příbuzných jim nezůstanou žádní voliči. Kavárna přejde k Babišovi a nikdo jiný je nevolil,“ předpovídá sociolog.

Zapáté se prý bude dále zvětšovat prostor pro autentickou lidovou stranu, jako jsou například ve Velké Británii UKIP, ve Finsku Praví Finové nebo Národní fronta ve Francii. Otázkou prý zůstávají jen rychlost a síla těchto trendů.

Celé znění vyjádření Petra Hampla na jeho facebookovém profilu:

Zase došlo na Hamplova slova. Už před víc než rokem jsem napsal, že Babišova moc je založena na tiché alianci s „kavárnou“ a státní byrokracií. To je skutečný důvod, proč prosazuje zcela iracionální hospodářskou politiku. Nemůže si dovolit něco, co by šlo proti zájmům zmíněných dvou skupin. Po návštěvě USA je to jasné a pravdoláskaři (chcete-li sluníčka) to manifestují zcela otevřeně.

To má, mimo jiné, několik důsledků:

1. Musíme počítat s tím, že Babiš bude jasně stát na straně islamizace českých zemí. On takový fakticky byl už dosud (viz třeba podpora Šabatové), ale bude to stále zřetelnější.

2. Pánové Šafr a spol. budou mít velmi obtížnou pozici. Jak je možné bojovat proti Babišovi a hájit kavárnu, když Babiš a kavárna jsou blízkými spojenci?

3. Pro Babiše bude stále obtížnější hrát zároveň burana pro masy. Se zpožděním bude absolvovat podobný cyklus odcizení od nižších tříd, jakým dnes prochází sociální demokracie.

4. TOP 09 bude klesat, protože kromě zmíněného novináře, vlastních členů a jejich příbuzných jim nezůstanou žádní voliči. Kavárna přejde k Babišovi a nikdo jiný je nevolil. I ta LaFayová se nakonec stane členkou ANO.

5. Bude se dále zvětšovat prostor pro autentickou lidovou stranu typu UKIP, Pravých Finů, Národní fronty atd.

Otázkou zůstávají rychlost a síla těch trendů.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…