Andrej Babiš v plné síle: Zrádce Chovanec, poprava Sobotky, atentát. Kmotři slaví. A pak prozradil, jak se pomstí ČSSD...

18.06.2016 10:23

Policejní reforma byla provedena kvůli tomu, že Šlachta a jeho lidé nechtěli hlásit vedení policie, na jakých případech pracují, říká v obsáhlém rozhovoru, který poskytl dnešnímu Právu, ministr financí a lídr hnutí ANO Andrej Babiš. Odmítl také spekulace, že končící šéf ÚOOZ Robert Šlachta by se stal po odchodu od policie jeho spolupracovníkem nebo zaměstnancem Agrofertu.

Andrej Babiš v plné síle: Zrádce Chovanec, poprava Sobotky, atentát. Kmotři slaví. A pak prozradil, jak se pomstí ČSSD...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Pochopil jsem, že v mé kompetenci je ČEZ

Právo mimo jiné upozornilo na to, že sám Babiš říkal, že v případě, že Chovanec podepíše reformu policie, tak ANO vypoví koaliční smlouvu. K tomu ale nedošlo. „Bylo snad podle vás korektní udělat další sarajevský atentát? Jak by se na to lidé dívali?“ reagoval Babiš.

Na vypovězení koaliční smlouvy je podle něj čas kdykoli. „Můžeme to udělat za týden nebo třeba za měsíc. Na druhou stranu ji vlastně ani nemusíme vypovídat, když jsme se dopracovali do stavu, jako bychom ji neměli, protože ji ČSSD porušuje například podpisem policejní reformy. Jsem ale rád, že to vím, protože jsem pochopil, že v mé kompetenci je ČEZ. Až si tam budou koaliční partneři chtít nominovat své zástupce, budu o tom tedy rozhodovat sám,“ varoval.

Zkorumpovaní politici a kmotři nyní slaví

Přiznal, že jej šokovalo, že Chovanec reformu podepsal navzdory tomu, že zaměstnanci Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu proti změnám protestují. „Protimafiánský útvar pana Šlachty totiž nehlásil živé kauzy lidem nahoře a to vadilo. V celé reformě jde o to, aby vedení policie vědělo, co se vyšetřuje. Pro zkorumpované politiky a kmotry byl Šlachta nefunkční, protože nevěděli, co dělá. Proto se ho báli, proto ho chtěli popravit a proto nyní zkorumpovaní politici a kmotři slaví. A tento elitní policejní útvar zničil Chovanec,“ uvedl Babiš.

Prvním, kdo Sobotku „popraví“, bude Chovanec

Chovanec je podle něj „zrádce zrádců“. „Pokud v krajských volbách ČSSD neuspěje, tak bude tím prvním, kdo Sobotku popraví. Souboj mezi mnou a Sobotkou rozhodnou voliči. Ale kdo rozhodne souboj uvnitř ČSSD po krajských volbách…“

Se Šlachtou se nescházím

List také upozornil na to, že se spekuluje, že má ke Šlachtovi blízko a že se spolu scházejí. „Je to sprostá lež říkat, že mám se Šlachtou nějaké vztahy. Nescházím se s ním, viděli jsme se jen čtyřikrát, z toho třikrát proto, když po mně šel organizovaný zločin, navíc jsme se sešli za přítomnosti policejního náměstka Laubeho. To, že se s ním scházím, říkají někteří tzv. investigativní novináři, kteří Šlachtu nemají rádi, protože jim nebyl ochoten dávat informace ze spisů, na rozdíl od šéfů jiných policejních útvarů,“ prohlásil Babiš.

Reagoval také na spekulace některých médií, že by Šlachta v budoucnu začal pracovat jako Babišův poradce, případně že by se objevil mezi zaměstnanci Agrofertu. „Určitě ne, ani by k něčemu takovému nedošlo. Jsem si jistý, že si najde nějaké uplatnění,“ řekl Babiš.

Nemám problém přidat učitelům deset procent

Noviny také poukázaly na to, že Ministerstvo financí navrhlo přidat školství sedm miliard, což by znamenalo růst platů pro učitele o osm procent. Ale ministryně Valachová chce deset procent. „Nemám problém přidat učitelům o deset procent. Pokud se na navýšení dohodne koalice, a zároveň někde ubere, tak to můžeme udělat,“ vysvětlil Babiš.

Uvedl rovněž, že nikdy nechtěl být ministrem. „Je pravda, že ve světě, kde se nedrží slovo a dělají se podrazy, se necítím dobře,“ podotkl s tím, že doba, kdy je ministrem financí, je pro něj nejhorší období jeho života. „Nešel jsem do politiky dělat kariéru, ale abych bojoval proti korupci a změnil to, co tady předváděli naši politici,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…