Andrej Babiš vyplísnil ČT

19.04.2016 14:33

Na dotazy čtenářů odpovídal na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz ministr financí Andrej Babiš (ANO).

Andrej Babiš vyplísnil ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Budou muset nově i prodejní automaty na nápoje a potraviny vydávat stvrzenku a odesílat EET pro příjem hotovosti?“ zeptal se jeden ze čtenářů. „Prodejní automaty jsou z povinnosti evidovat tržby vyloučeny,“ odvětil Babiš s tím, že některé z modernějších automatů by však evidenci zvládly. „Drtivá většina jich ale nemá možnost vystavovat účtenku nebo komunikovat po internetu,“ uvedl. Z toho důvodu se prý rozhodl udělit prodejním automatům v zákoně výjimku. 

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

Další ze čtenářů se zaměřil na dopis Andreje Babiše pro předsedu České lékařské komory Milana Kubka. „Musím vám dát plně za pravdu. ČLK neselhává jenom pod vedením pana Kubka, v tomto směru selhávala vždy,“ myslí si čtenář. „Proč váš dopis nebyl více prezentován, v tisku veřejnoprávní televizi, rozhlase apod.? Doufám, že toto můžete ovlivnit s pomocí hnutí. Jsem možná naivní, ale když člen sotva pětiprocentní pastrany je na těchto veřejnoprávních mediích neustále, tak jaké má kouzlo proti vám? Asi lepší alkoholový óder,“ otázal se čtenář.

Babiš nejprve poděkoval čtenáři za podporu. Zároveň s ním souhlasil v tom, že Kubek dělá z ČLK další odborový klub. „Dopis se v několika médiích objevil, ovšem souhlasím s vámi, že kdyby šlo o nějakou věc proti Babišovi, tak je to na předních stránkách novin a jako první zpráva televizního zpravodajství. Ovšem když má Babiš pravdu, tak se to mnohým nehodí do krámu. Už mě to ani nepřekvapuje,“ podotkl Babiš s tím, že v případě veřejnoprávních médií je možnost poslat stížnost na Radu České televize i Radu Českého rozhlasu. 

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

Dalšího čtenáře zajímala otázka vystoupení členského státu z Evropské unie. Zde Babiš požádal odbor ministerstva financí, jenž se zabývá záležitostmi Unie, a poslal celý rozsáhlý popis mechanismu. „Vystoupení členského státu z Evropské unie je možné na základě článku 50 Smlouvy o Evropské unii,“ sdělil Babiš, který se dále věnoval brexitu.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

Daň z nabytí nemovitosti pro trvalé bydlení zajímala dalšího čtenáře. „Je jasné, že je nutno platit např. daně z příjmů či ze spotřeby (DPH, spotřební daně). Proč by však měl stát participovat na změně vlastníka již existující nemovitosti?“ ptal se muž.

„Daň z nabytí nemovitých věcí je součástí daňové soustavy jako celku. Česká republika má v soustavě daní tuto daň zařazenu, stejně jako převážná většina evropských zemí. Ze zkušeností víme, že jakékoli výjimky způsobují distorzi celého nastaveného systému a jsou diskriminačními pro poplatníky, na které se nevztahují,“ odvětil mu Babiš s tím, že daň z nabytí nemovitých věcí je jednorázovou daní tvořící doplňkový příjem veřejných rozpočtů. 

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…