Andrej Babiš vyrábí nestravitelné odpadky, udeřil Kalousek

14.05.2015 14:34

Kalousek se v rozhovoru pro idnes.cz vyjádřil o ministrovi financí Andreji Babišovi. Ten se prý snaží zavést elektronické registrační pokladny kvůli velkým řetězcům, které odebírají jeho potraviny, podle Kalouska „nestravitelné odpadky“.

Andrej Babiš vyrábí nestravitelné odpadky, udeřil Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Podle Kalouska není dokázáno, že v zemích, kde byla zavedena elektronická evidence tržeb, by se zvýšila efektivita vybírání DPH. Větší zisk z daní je prý dán jen prostou vyšší spotřebou a zvyšováním HDP, nikoliv elektronickými registračními pokladnami. „Zatímco nikde, kde to bylo zavedeno, se neprokázal pozitivní vliv na státní rozpočet, tak všude došlo k poměrně masivnímu zániku malých provozoven a přesunutí těch tržeb do velkých řetězců. A já si myslím, že to je ten malý důvod, proč zarputile ministr financí prosazuje tenhle instrument,“ řekl Kalousek s tím, že se Babiš za každou cenu snaží o prosazení registračních pokladen, protože to po něm vyžadují velké řetězce, ty by pak prý odebíraly od Babišových firem jeho „nestravitelné odpadky“.

Celý text zde

TOP 09 se prý nebude zatím snažit o změnu navrhovaného zákona o registračních pokladnách. „Zdůrazňuji ale, že to pro nás není přijatelné v žádné podobě,“ řekl Kalousek a dodal, že stát na tom akorát víc peněz ztratí kvůli drahým nákladům na správu celého sytému.

Kalousek zásadně nesouhlasí s Babišovými projevy ve sněmovně, prý když předkládal argumenty, začal na něj Babiš „nadávat“. „To jsou věcné argumenty a zpátky slyším nadávky. Prostě ta úroveň dialogu je: neumím argumentovat, tak nadávám. Ať si udělá obrázek každý sám,“ řekl Kalousek o Babišovi. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…