Andrej Babiš získal skutečně známého poradce. Má pro něj pracovat Cyril Svoboda

16.12.2017 19:16

Někdejší ministr zahraničních věci za KDU-ČSL Cyril Svoboda dostal nabídku od premiéra Andreje Babiše (ANO), aby mu dělal poradce. Zatím spolu prý nepodepsali žádnou smlouvu, ale Svoboda na tom nápadu nevidí nic špatného.

Andrej Babiš získal skutečně známého poradce. Má pro něj pracovat Cyril Svoboda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cyril Svoboda

„Dostal jsem tuto nabídku, to je pravda. Smlouvu ale ještě podepsanou nemáme. Pokud jde o problematiku legislativy či ústavnosti, jsem schopen a ochoten radit, proč ne,“ řekl Lidovým novinám Svoboda, expředseda Legislativní rady vlády.

Vedle toho na sebe upoutal pozornost veřejnosti svým vystoupením na ruské televizi RT. Svoboda byl jedním z řečníků, kteří dostali možnost oslavit desáté výročí televize Russia Today. Ani na tom Svoboda neviděl nic zvláštního. Fakt, že oslavoval výročí televize, která šíří na Západ dezinformace podle Svobody neznamená, že by on osobně zpochybňoval např. protiruská sankce.

Před několika dny na sebe Cyril Svoboda upozornil ještě jednou, když pro Český rozhlas prohlásil, že by se do Sněmovny rád vrátil, ovšem s motorovou pilou. S její pomocí by uřízl řečnický pultík, čímž by notně zkrátil sněmovní projevy, protože poslanci už by se nemohli opírat o pultík dlouhé minuty a popíjet zde odloženou vodu. Kdyby stáli bez možnosti opřít se, zřejmě by si delší řečnění rozmysleli.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …