Andrej Babiš zuří: Marketingové oddělení ČSSD poslancům rozesílalo kuchařku, jak na mě útočit

19.03.2017 17:04

Obvinění z daňových podvodů Andrej Babiš „naprosto odmítá“. Ministr financí to uvedl v rozhovoru pro sobotní Právo, který nyní na svých stránkách zveřejnilo hnutí ANO.

Andrej Babiš zuří: Marketingové oddělení ČSSD poslancům rozesílalo kuchařku, jak na mě útočit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

„Naprosto odmítám osočení z daňových podvodů. Nikdy jsem nic takového neudělal, všechno jsem už opakovaně vysvětlil,“ uvedl Babiš s tím, že to jde dost těžko, když se proti němu vede organizovaná kampaň „postavená na cílených lžích, kterou neustále živí tradiční politici v čele s panem Sobotkou a Kalouskem a jim názorově blízkými novináři“. „Marketingové oddělení ČSSD dokonce tento týden poslancům rozesílalo kuchařku, jak na mě útočit ve sněmovně, v médiích a na sociálních sítích. To je jen další důkaz, že jde o organizovanou kampaň. Ono se pak těžko něco vysvětluje, když to někdo nechce slyšet,“ uvedl Babiš.

Uvedl jeden příklad za všechny: „Pan Kalousek prohlásil, že jsem prodal svoje společnosti své vlastní firmě a ta si prý díky tomu mohla o 748 milionů snížit daňový základ a méně odvádět do státního rozpočtu. Proboha, vždyť se stačí podívat do zákona o daních z příjmů, který to zakazuje! Takže pan Kalousek buď nezná zákon, což by jako bývalý mnohaletý ministr financí vědět mohl, ale spíš úmyslně lže.“

  • Celý text je ZDE

Deník se Babiše také zeptal, zda je součástí kampaně proti němu i to, když mu nesedí příjmy v dokumentech posílaných do sněmovny se závěry jeho auditu. „Ne, šlo o omyl mé účetní, která zaměnila částku po zdanění s částkou před zdaněním. Každý se může splést a tu nesrovnalost jsem hned vysvětlil. Moje příjmy byly dostatečné a audit to prokázal. To je podstatné. Ale kdo to nechce chápat, tak to nebude chápat a dál to bude živit. A já to mohu stokrát vysvětlit a stokrát vyvrátit, ale ten systém, ten matrix, ta kampaň jede dál. Takže mi nepodsouvejte, že se do něčeho zamotávám. Opakuji, je to organizovaná lživá kampaň tradičních politiků a některých novinářů, kteří jsou na ten matrix napojeni,“ uvedl Babiš.

U Agrofertu podle něj bylo vše v pořádku. „Na všechno jsou posudky, všechno bylo podle zákona. Dluhopisy byly na úrok šest procent, ne dvakrát tolik. Já i moje firmy daní v ČR. Kdybych chtěl skutečně odrbávat státní kasu, tak moje společnosti sídlí na Kypru, v Nizozemsku či různých ostrovech, jako to je u řady největších českých podnikatelů,“ uvedl Babiš. A poukázal na to, že Agrofert byl vždy v Čechách, a dokonce domů stahoval z ciziny dividendy, zatímco ostatní dělali opak. „Za deset let do Česka přišlo na dividendách 83 miliard, z toho 23 miliard bylo Agrofertu a za tu dobu odešly mimo ČR dva biliony,“ upozornil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…