Andrej Babiš zveřejnil výpis z účtu a ozvalo se: Dělá si z nás prdel. Takových cárů papíru vám nasekají jako Baťa cviček

20.02.2017 11:12

Ministr financí a šéf ANO Andrej Babiš nechal v regionálním Deníku zveřejnit potvrzení od banky UniCredit, které si sám vyžádal. Upozornil na to server iDnes.cz. K celé věci se pak na sociální síti vyjádřil předseda Alternativy pro Českou republiku Petr Štěpánek.

Andrej Babiš zveřejnil výpis z účtu a ozvalo se: Dělá si z nás prdel. Takových cárů papíru vám nasekají jako Baťa cviček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš v pořadu OVM

Babišem zveřejněné potvrzení dokládá, že pro něj banka koupila dluhopisy Agrofertu v hodnotě jedné a půl miliardy korun. Banka vystavila Babišovi potvrzení letos 14. února, uvedl server.

„Cenné papíry byly uhrazeny z Vašeho běžného účtu... vedeného u naší banky,“ píše se v potvrzení, pod nímž je podpis ředitele privátního bankovnictví UniCredit Bank Dušana Hladného.

Potvrzení od banky si Babiš vyžádal poté, co od začátku roku čelí tlaku médií a části politiků, aby prokázal, že na nákup dluhopisů Agrofertu měl dost vlastních peněz a zda nákup proběhl tak, jak deklaruje. Korunové dluhopisy Agrofertu úročené šesti procenty byly podle tehdejších zákonů osvobozeny od daní, stejně jako dluhopisy dalších firem, které tuto možnost využily.

Babiš podle potvrzení od banky UniCredit nakoupil cenné papíry v nominální hodnotě 1 482 269 korun za 1 556 468 332 korun.

Celý text je ZDE

„Babiš si z nás dělá prdel. Tenhle cár papíru nedokazuje vůbec nic. Takových vám kamarádi, když bude třeba, nasekají jako Baťa cviček,“ napsal na sociální síti Petr Štěpánek. Podle něj pochybnosti, že „nákup“ korunových dluhopisů byla jen podivná „papírová“ účetní operace, Babiš tímhle „cárem papíru“ ani náznakem nerozptýlil. „Naopak. Proč Babiš nezveřejní obyčejný výpis, ze kterého by bylo patrné, nejen kdy, kolik, nakolikrát a kam konkrétně poslal, nýbrž také odkud, kdy a zač mu peníze na účet připutovaly? Ono to totiž klidně může být i tak, že náš vypečený oligarcha si nejdříve onu půl druhou miliardu z Agrofertu vypůjčil, aby ji následně mohl Agrofertu v podobě nákupu půl druhé miliardy korunových dluhopisů zapůjčit,“ vysvětlil Štěpánek.

Celý text příspěvku Petra Štěpánka na jeho facebookovém profilu:

Babiš si z nás dělá prdel. Tenhle cár papíru nedokazuje vůbec nic. Takových vám kamarádi, když bude třeba, nasekají jako Baťa cviček. Pochybnosti, že "nákup" korunových dluhopisů byla jen podivná "papírová" účetní operace, Babiš tímhle cárem papíru ani náznakem nerozptýlil. Naopak. Proč Babiš nezveřejní obyčejný výpis, ze kterého by bylo patrné, nejen kdy, kolik, nakolikrát a kam konkrétně poslal, nýbrž také odkud, kdy a zač mu peníze na účet připutovaly? Ono to totiž klidně může být i tak, že náš vypečený oligarcha si nejdříve onu půl druhou miliardu z Agrofertu vypůjčil, aby ji následně mohl Agrofertu v podobě nákupu půl druhé miliardy korunových dluhopisů zapůjčit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…