Andrej málem králem, Panda Miloš. Předvolební klip ODS, ke kterému je těžké něco dodat

23.08.2017 20:46

ODS představila svůj nový předvolební klip. Půjčila si filmové týdeníky z padesátých let minulého století, které oslavovaly velikého Stalina a komunistickou stranu. Jen místo Stalina ODS ironicky oslavuje Andreje Babiše a místo komunistů je vyzdvihována skvělá úloha hnutí ANO v České společnosti.

Andrej málem králem, Panda Miloš. Předvolební klip ODS, ke kterému je těžké něco dodat
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Srovnávací plakát ODS

Snad symbolicky 21. srpna zveřejnila ODS předvolební video, s nímž hodlá oslovovat voliče. Občanští demokraté napodobují filmové týdeníky dobře známé nejen z dob vlády komunistů u nás, ovšem s jednou malou úpravou. Místo vedoucí úlohy komunistické strany ve státě se tu vyzdvihuje vedoucí úloha ANO, Agrofertu jako nejvýznamnějšího podniku v zemi a Andreje Babiše jako otce zakladatele nového státu, v němž už „všeci nekradnú“.

V sokolovně v Průhonicích prý vláda Andreje Babiše schválila nová opatření pro podnikatele. Napříště už nebudou evidovat jen tržby, ale také adresy svých zákazníků, jména jejich příbuzných a rodokmeny jejich domácích zvířat. Stát musí mít přehled o všem.

Aby toho nebylo málo, ve filmovém týdeníku dojde i na kulturu. „Do kin přichází nová pohádka Andrej málem králem,“ pronáší nadšeně komentátor a na obrazovce je vidět malého Babiše coby člověka z prostého lidu. „Je to příběh chlapce z pracující třídy, který zázrakem a nevysvětlitelně zbohatl a potom si vzal půl království a Moniku k tomu,“ pokračuje komentátor.

Zkrátka nepřišel ani prezident Miloš Zeman, jehož tvář je na několika záběrech zachycena vedle té Babišovy. Diváci se např. dozvědí, že pražská zoo přivítala nový přírůstek – pandu Miloše. Ten se narodil páru pand dovezenému do naší země ze spřátelené Číny. „Přejeme mu co nejméně viróz,“ doplňuje obraz komentátor jasnou narážkou na scénu u korunovačních klenotů z roku 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…