Andrej nám republiku nerozkrade, jen úplně "vyčerpá". Tvrdý útok šéfa Pirátů

16.10.2016 21:06

Ministr financí Andrej Babiš napsal před pár desítkami hodin na sociální síti Facebook, že Bohuslav Sobotka (ČSSD) by bez jeho svolení nemohl být premiérem. Babiš se prý zachoval jako „naivní blbeček“ a podpořil vítěze voleb. Předseda vlády se za tuto pomoc údajně odvděčuje celou řadou podrazů. Netrvalo dlouho a Babiš se dočkal pádné odpovědi. Jen nezazněla z ČSSD, jak by možná mnozí očekávali.

Andrej nám republiku nerozkrade, jen úplně "vyčerpá". Tvrdý útok šéfa Pirátů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Majitel Agrofertu a šéf hnutí ANO Andrej Babiš podle vlastních slov Sobotku v roce 2013 podržel proti Michalu Haškovi a Sobotka mu to prý oplácí řadou podrazů.

„Byl jsem to já, kdo rozhodl, že Sobotka stanul v čele vlády po volbách v roce 2013. Kdybych byl politik, tak bych si pozval Haška a řekl mu: ‚Vy byste klidně mohl být premiér. Co mi za to nabídnete?‘ Pak bych pozval Sobotku a zeptal se ho na totéž a pak bych se rozhodl. Takže já jsem měl rozhodující slovo, že se Sobotka stal premiérem. Ani jsem nepřemýšlel o tom, že by to mohlo být jinak. Mluvil jste o nějakých závazcích – Sobotka mi také mohl být zavázaný, místo toho dělá podrazy. A to jsem jako naivní blbeček věřil, že společně dáme zemi dohromady,“ popsal své pocity vicepremiér Sobotkovy vlády, jenž s ním už třetí rok sedí v koalici.

Na svůj povzdech se dočkal pádné odpovědi z pera předsedy Pirátů Ivana Bartoše, který se taktéž na sociální síti Facebook nedržel zpátky. „Andrejovi se podařilo neskutečné. Ač on sám se na politice posledních 20 let sám udělal (Agrosvět nespadl z nebe) spoluprací s politiky, marketingově lidi přesvědčil, že je hrdina, který jde těm, co ČR rozkradli, tvrdě po krku. Prostě ho už nebavilo ‚vodit‘ neschopné politiky a ‚doprošovat se‘. Zatímco od jeho angažmá v politice Agrofert nabobtnal, ale v tabulkách daňového výběru není ani v první dvacítce, udělal to samé, co všici jeho předchůdci. Ždíme daně, namísto aby řešil jejich ‚rozkrádání‘. Občas najde na zemi 3 miliardy a ty pošle voličům,“ vypálil Bartoš směrem k majiteli Agrofertu.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidal i ironickou poznámku o jistém bonmotu, v němž se praví, že „Všeci kradnů, jen Andrej Babiš čerpá“.  

Aby toho však nebylo málo, tak Babiš kromě Agroferu ještě skrze fond nakupuje zdravotnická zařízení, ale jinak ve zdravotnictví ani trochu nepodniká, jak nedávno vysvětloval Václavu Moravcovi. Otázkou tedy je, co se s těmi zařízeními vlastně děje. Lidem navíc šéf hnutí ANO slibuje, že se postaví korupci, ale když má takřka vzornou šanci v případě zavádění EET, nevyužije ji. Co z toho plyne? Podle Bartoše jednoduše to, že Babiš republiku nevrátí lidem, ale sám se ji pokusí ovládnout. Občané vyčítali politikům jejich propojení s byznysmeny, ale Babiš celou věc dotáhl k dokonalosti. Spojil politiku a byznys v jedné osobě – sám v sobě.

Ivan Baroš doslova napsal:

Již delší dobu existuje jeden bonmot: "Všeci kradnů, jen Andrej Babiš čerpá". Andrejovi se podařilo neskutečné. Ač on sám se na politice posledních 20 ti let sám udělal (Agrosvět nespadl z nebe) spoluprací s politiky, marketingově lidi přesvědčil, že je hrdina, který jde těm, co ČR rozkradli, tvrdě po krku. Proste ho už nebavilo "vodit" neschopné politiky a "doprošovat se". Zatímco od jeho angažmá v politice Agrofert nabobtnal ale v tabulkách daňového výběru není ani v první 20tce, udělal to samé, co všici jeho předchůdci. Ždíme daně, namísto aby řešil jejich "rozkrádání". Občas najde na zemi 3miliardy a ty pošle voličům. Ono rozkrádání je totiž ve skutečnosti ono čerpání skrze firmy na státních zakázkách. Osvojil si trendy slovo transparence, ale výběrka na dvě nej zakázky svého ministerstva EET vysekl tak, že 1. vůbec a 2. vyhrála jediná firma, která ho sama napsala tak, že ho mohla vyhrát jen ona. Peníze nyní netečou jen přes holding, ale přes "investiční" fond. Andrej nezačal kupovat nemocnice, jen dal peníze do fondu. Vysvětlete lidem, že Babiš lidem rozkradenou republiku nevrátí. Andrej ji pouze znovu "vyčerpá", jako politici spojení s byznysem opakovaně před ním. Jeho spojení je totiž uzší. Andrej Babiš není politik. Andrej Babiš je byznys...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…