Angela Merkelová v přímém přenosu rozplakala dítě. Podívejte se

16.07.2015 20:09

Angela Merkelová se dnes zúčastnila diskuze se studenty v německém Rostocku. Diskuzi vysílala televize NDR a jednou z jejích účastnic byla i palestinská dívka Reem, která se průběhu proslovu kancléřky o uprchlické politice rozbrečela. Informuje The Independent.

Angela Merkelová v přímém přenosu rozplakala dítě. Podívejte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová a Petr Nečas zavítali na půdu Právnické fakulty UK

Angela Merkelová v diskuzi se studenty odpověděla na dotaz palestinské studentky, že nemůže zabránit možné deportaci její rodiny. Reakce dívky Reem bylo okamžité propuknutí v pláč, za což se na Merkelovou snesla těžká kritika.

Dívka žije s rodinou v Německu již čtvrtým rokem, poté co se přestěhovali z uprchlického tábora v Libanonu. Kdykoliv však mohou čelit deportaci, jelikož jim bylo uděleno pouze dočasné povolení k pobytu.

Dokud nevím, jak dlouho můžu zůstat, nevím ani, jak bude vypadat moje budoucnost,“ řekla Reem plynulou němčinou a dodala: „Opravdu chci studovat v Německu a je nespravedlivé sledovat ostatní, jak si užívají svoje životy, zatímco vy s nimi nemůžete.“

Celý text zde

Chápu, nicméně... občas je politika těžká,“ reagovala Merkelová. „Jsi opravdu milý člověk, ale víš, že v palestinských uprchlických kempech v Libanonu jsou tisíce a tisíce lidí. Když řekneme ‚všichni můžete přijít‘ a ‚přijďte i všichni z Afriky‘, tak to prostě nezvládneme,“ pokračovala Merkelová.

V tu chvíli se Merkelová, očividně vyvedená z míry, pokusila dívku ukonejšit, což se jí v přítomnosti televizních kamer nepodařilo. Na německém internetu se video z diskuze mezitím stalo hitem. Ozývají se jak hlasy, které chválí Merkelovou za její empatii, tak i ty, podle kterých kancléřka „selhala jako lidská bytost na všech frontách“.

Tisková zpráva vydaná německou vládou ale tvrdí, že „po 90 minutách živé diskuze si všichni její účastníci zatleskali a odešli domů plni nových dojmů“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …