Angela Merkelová zřejmě šířila závažnou dezinformaci. Zde jsou slova šéfa německé kontrarozvědky

07.09.2018 10:48

Stejného názoru, jakého je saský premiér Michael Kretschmer, že v saském městě Chemnitz (Saská Kamenice) neprobíhaly žádné hony na cizince, je i šéf německé kontrarozvědky Hans-Georg Maassen, který to řekl pro páteční vydání deníku Bild. „Máme pádný důvod věřit, že šlo o úmyslnou dezinformaci,“ sdělil. Uvádí to server Novinky.cz.

Angela Merkelová zřejmě šířila závažnou dezinformaci. Zde jsou slova šéfa německé kontrarozvědky
Foto: Vít Hassan
Popisek: Levicoví demonstranti v Chemnitz

O „honech na cizince“ po vraždě Němce, ze které jsou podezřelí dva přístěhovalci a po třetím policie pátrá, v předešlých dnech informovala média, policie i kancléřka Angela Merkelová. „Máme záznam, který ukazuje, že tam docházelo k cílenému napadání, nepokojům, nenávisti v ulicích, a pro to není v právním státě místo,“ uvedla.

Ne všichni však jsou stejného názoru, a tak do debat někteří vstoupili s jasným opačným postojem. „Sdílím skepsi ke zprávám médií o honu pravicových extremistů (na cizince, pozn. red.) v Chemnitzu. Máme pádný důvod věřit, že šlo o úmyslnou dezinformaci, možná s úmyslem odvést pozornost veřejnosti od vraždy v Chemnitzu,“ řekl šéf německé kontrarozvědky Hans-Georg Maassen .

  • Původní text ZDE

Protože vražda vzbudila bouřlivou reakci, vyšli do ulic občané i extremisté z táborů krajní levice i pravice. V médiích se pak objevily záběry skupin hajlujících demonstrantů a zprávy o tom, že se v ulicích konají hony na lidi, kteří vypadají jako přistěhovalci. „Nemáme žádné spolehlivé informace o tom, že by k něčemu takovému došlo,“ řekl Maassen. Ve stejném duchu se vyjádřil i saský premiér Michael Kretschmer. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ochladíme vám hlavy, vzkázalo nám Rusko. Vážná věc

8:44 Ochladíme vám hlavy, vzkázalo nám Rusko. Vážná věc

Rusové útočí na ukrajinské obránce nejen v Charkovské oblasti. K útokům dochází na 4 místech a situa…