Angele Merkelové prý hrozí kolaps

29.01.2016 11:13

Uznávaný německý psychiatr a psychoanalytik v rozhovoru pro deník The Huffington Post tvrdí, že kancléřka Angela Merleová se nejspíš brzy psychicky zhroutí. Merkelová je podle jeho názoru tvrdohlavá a dávno ztratila kontakt s realitou.

Angele Merkelové prý hrozí kolaps
Foto: bundeskanzlerin.de, tan
Popisek: Angela Merkelová při podpisu Lisabonské smlouvy

„Její nechuť změnit své naprosto iracionální rozhodnutí otevřít hranice všem uprchlíkům je důkazem o možném duševním zhroucení, které vážně ohrožuje celou společnost,“ konstatoval Maaz, který se rovněž řadí k nejprodávanějším německým autorům. Merkelová dále dle jeho názoru trpí narcismem, takže jí děla velmi dobře, když ji nazývají matkou národa a nejmocnější ženou světa, která by si zasloužila získat Nobelovu cenu míru.

„Ona ve skutečnosti nepřijala žádné složité rozhodnutí a ani není žádnou zázračnou vůdkyní. Merkelová jen reaguje na situaci, což vypovídá o její nejistotě a malém sebevědomí,“ píše Maaz a konstatuje, že ve výsledku má tendence k emocionálním rozhodnutím, jež jí zajistí okamžitou popularitu, místo aby usilovala o racionální rozhodnutí. „Konkrétním případem takového uvažování je její rozhodnutí vyřadit postupně z provozu jaderné elektrárny po jaderné katastrofě ve Fukušimě.“

Za druhé emocionální rozhodnutí považuje Maaz otevření hranic syrským migrantům. „Byť byl tento její krok celosvětově považován za velké humanitární gesto, tak bylo od začátku naprosto nepromyšlené, což se s odstupem času potvrdí. Její odmítání od tohoto nesmyslného kroku ustoupit nyní představuje pro Německo vážné nebezpečí,“ uvedl Maaz s tím, že lidé typu Merkelové často také trpí nedostatkem sebeúcty, méněcenností a nejistotou.

„V situaci, kdy jsou tito lidé ze všech stran chváleni, to nemusí být nutně problém. Ten ovšem nastává, když jsou následně kritizováni. Když se něco pokazí, potom mohou být náchylní k osamělosti a duševnímu zhroucení. Nevidím důvod, proč by přesně toto nemělo potkat právě německou kancléřku. Jsem si jistý, že jí zcela vážně hrozí psychologický nebo psychosomatický kolaps,“ je přesvědčen německý psycholog.

S tím, jak musí Merkelová čelit čím dál tím větší kritice, odhaduje Maaz, že místo změny kurzu kolem sebe bude německá kancléřka o to více „kopat“. „Merkelová se bude s největší pravděpodobností i nadále držet své původně vytyčené cesty, byť její přistěhovalecká politika již dávno není podporována většinou německého obyvatelstva. Kancléřka tak značnou měrou přispívá k rozpadu společnosti,“ uzavírá Maaz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…