Angele Merkelové prý hrozí svržení

17.05.2016 6:34

Ruský prezident Vladimir Putin se tajně snaží o svržení německé kancléřky Angely Merkelové, píše Ruth Forsyth pro web Atlantické rady. Článek do názorové rubriky převzal i americký časopis NewsWeek. Pokud by tomu snad čtenáři nevěřili, časopis přidává několik tvrzení, kterými svou tezi podporuje. Přesvědčte se sami.

Angele Merkelové prý hrozí svržení
Foto: kremlin.ru
Popisek: Z jednání v Minsku (zleva: Vladimir Putin, Francois Hollande, Angela Merkelová, Petro Porošenko)

Anketa

Je Bohuslav Sobotka lepší premiér než Mirek Topolánek?

27%
73%
hlasovalo: 7075 lidí

Německá kancléřka Angela Merkelová to nemá jednoduché. Snaží se udržet jednotu EU i v časech uprchlické krize a neutuchajícího tlaku z Moskvy. O tom, že k tomuto tlaku dochází, nelze pochybovat. Stačí se podívat na to, jak ruská média informují o uprchlické krizi v EU. „Rusko využívá uprchlickou krizi k prohloubení nespokojenosti občanů Německa a k rozdělení německé společnosti. Ruská propaganda popisuje Západ jako nestabilní a méně bezpečnou oblast vzhledem k přílivu migrantů. Rodí se tak obrázek zemí, ve kterém už nemůže být bezpečnost občanů zajištěna jednotlivými národními vládami,“ lze se v textu dočíst.

Ale to není jediný způsob, jakým kremelský pán Vladimir Putin bojuje proti Angele Merkelové. Německé tajné služby i jejich partneři z dalších zemí varují, že by se ruská vláda mohla pokusit zmobilizovat ruské občany žijící v Německu k podněcování nepokojů. K tomu by mohl dobře posloužit např. Rusko-německý mezinárodní kongres, jehož účastníci už demonstrovali proti Angele Merkelové.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Rusové se však nebojí použít v pokusu o rozklad Německa i do očí bijící lži. Z Moskvy např. zaznělo obvinění vůči Berlínu, že zde byla znásilněna třináctiletá ruská dívka Lisa a úřady s tím nic nedělají. Proč? Údajně proto, že se znásilnění dopustili migranti a německé úřady to „tutlají“. Vláda v Berlíně se proti tomuto tvrzení důrazně ohradila. Potvrdila sice, že dívka zmizela, ale podle dostupných důkazů nebyla ani unesena, ani znásilněna, takže ruská strana v čele s ruským ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem kauzu využívá ke zvýšení napětí ve společnosti.

„K dispozici je také kybernetická složka v ruské hybridní válce proti Německu. Německé úřady připsaly mohutný kybernetický útok na německou dolní komoru parlamentu z dubna 2015 ruským tajným službám. Ruští hackeři získali přístup ke čtrnácti serverům, které obsahovaly informace z německého federálního parlamentu,“ mohou se čtenáři dozvědět dále.

Navzdory těmto ruským pokusům se však Německo snaží s Ruskem jednat otevřeně a vybízí k dalšímu jednání i své partnery z NATO, ačkoli vztahy Aliance a Ruské federace notně ochladly po tom, co Rusko obsadilo ukrajinský poloostrov Krym. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…