Angelo Merkel, rezignujte! Na kancléřku tlačí už i v její vlastní straně

28.06.2018 20:47

Nad německou kancléřkou se stahují mračna. Už i lidé z CDU naléhají na její odchod kvůli její azylové politice. Její odstoupení požadoval podle serveru Novinky.cz Holger Kappel, šéf bádensko-württemberského svazu Werte Union (Unie hodnot). Jde o volné sdružení členů strany CDU.

Angelo Merkel, rezignujte! Na kancléřku tlačí už i v její vlastní straně
Foto: bundeskanzlerin.de
Popisek: Angela Merkelová, německá kancléřka

„Čas Merkelové vypršel. Svaz Werte Union požaduje její rezignaci na funkci předsedkyně CDU a následné rychlé řešení nástupnictví v úřadu kancléře,“ sdělil ve čtvrtek agentuře DPA podle serveru Novinky.cz Kappel s tím, že uvedl, že Německo je v Evropě se svou imigrační politikou izolované. Podle něj není žádný lepší návrh než ten, který předložil spolkový ministr vnitra Seehofer. Jeho návrh počítá s vracením běženců hned na hranicích Německa. Naopak Merkelová se k této strategii staví negativně, hledá celoevropské řešení.

  • Celá zpráva ZDE

„Werte Union proto vyzývá místopředsedu CDU Thomase Strobla, aby se veřejně od Merkelové distancoval a zajistil nástupce kancléřky,“ uvádí server. Volné sdružení Werte Union má na jihozápadě kolem 200 členů CDU, kteří podle Kappela představují konzervativní proud strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…