Anglickojazyčná zpravodajská televize CNN obnoví své vysílání v Rusku

24.03.2015 9:27

V Rusku bude opět dostupná anglickojazyčná televizní zpravodajská stanice CNN International. Ta přitom před třemi měsíci ukončila v Rusku vysílání. Napsal to ruský list Izvestija s odvoláním na zdroje v CNN. Stanice prý v pondělí získala vysílací licenci na deset let. Ruský úřad pro dohled nad médii následně podle agentury TASS informaci potvrdil.

Anglickojazyčná zpravodajská televize CNN obnoví své vysílání v Rusku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruská vlajka

"Vítám, že CNN dodržuje dohody, které jsme uzavřeli při jednáních (o obnově vysílání). Věřím, že společnost bude stejně bezchybná i ve své obsahové politice," prohlásil šéf Roskomnadzoru Alexandr Žarov.

Stanice CNN International loni v listopadu oznámila, že od 31. prosince nebude v Rusku dostupná a že její odchod z tamního trhu souvisí se změnami ruského mediálního zákona. Televize nicméně vyjádřila naději, že se do země vrátí. Odchod se týkal výhradně vysílání, moskevská zpravodajská kancelář CNN uzavřena nebyla.

Činnost médií se snaží Moskva kontrolovat. V zemi byl například schválen zákon, který výrazně omezuje možnost zahraniční majetkové účasti v ruských médiích. Podle kritiků jde o další krok Kremlu ve snaze omezit svobodu slova. Obhájci právního předpisu naopak tvrdí, že to bylo nutné vzhledem k informační válce, kterou kvůli ukrajinské krizi vede Západ vůči Rusku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…