Ani Češi tu nejsou doma, vzkazuje odpůrcům uprchlíků analytik Shanaáh

30.06.2015 21:28

Analytik Šádí Shanaáh v komentáři pro Lidové noviny konstatoval, že se celé národy stovky let stěhují. I Češi kdysi přicestovali do kotliny, kterou dnes nazývají svým domovem. I ti, kteří volají „stop uprchlíkům“, by si to měli uvědomit. Mohli by vzít v potaz i to, že celé lidstvo je na planetě Zemi jen zlomek času.

Ani Češi tu nejsou doma, vzkazuje odpůrcům uprchlíků analytik Shanaáh
Foto: shanaah.eu
Popisek: Šádí Shanaáh

„Každý z nás bez výjimky máme kořeny někde jinde. Naši předci do české krajiny přišli odjinud, ať už to bylo před sto tisíci, deseti tisíci, pěti sty lety nebo minulý rok. Protiimigrantské heslo „Já jsem tady doma“, které se dnes objevuje na samolepkách a tričkách, je kromě jiného i výrazem úsměvného antropocentrismu, tedy víry, že vše se točí kolem nás, lidí. My tu nejsme doma, jsme tu jen hosté. I sto tisíc let je v historii planety krátké jako mrknutí oka. Při druhém mrknutí už tu také vůbec nemusíme být, pokud se budeme chovat stále stejně bezohledně vůči přírodě i vůči sobě navzájem,“ píše muž, jenž kandidoval do Evropského parlamentu za Stranu zelených.

Autor navíc obratem dodává, že většina obyvatel České republiky nemá osobní zkušenost s uprchlíkem a pravděpodobně ani s myšlenkou na uprchlíky ani neuléhá, ani ráno nevstává. Přesto se tu zrodila hysterická vlna, do jejíhož čela se postavil docent Martin Konvička. Je to muž, který podle Shanaáha navrhuje i dost radikální řešení. „Martin Konvička, vůdce české kampaně proti muslimům, který na sociálních sítích navrhuje muslimy zplynovat, namlít do masokostní moučky nebo zavřít do koncentračních táborů,“ píše analytik.

A přestože je tak radikální, se mu dostává prostoru v médiích. Čeští politici se potom lidem nesnaží říkat, jak je to doopravdy, ale přibližují se spíše Konvičkovi, aby nepřicházeli o voliče. A to znamená selhání elit. Co když to dojde tak daleko, že někdo začne propagovat petici proti  Židům, ptá se závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…