Ani Zeman, ani Rusnok. Na Mandelův pohřeb poletí ministr Kohout

08.12.2013 14:52

Náš stát bude na pohřbu zesnulého Nelsona Mandely zastupovat ministr zahraničních věcí v demisi Jan Kohout. V úterý se účastní piety v Johannesburgu, následující den vzdá úctu zesnulému v rakvi v prezidentském paláci. Vojenský speciál pro tuto cestu nebude vypraven, ministr Kohout poletí linkovým spojem.

Ani Zeman, ani Rusnok. Na Mandelův pohřeb poletí ministr Kohout
Foto: Hans Štembera
Popisek: vláda, ilustrační foto

O tom, kdo zastoupí Českou republiku, padlo rozhodnutí dnes odpoledne. „Pan ministr Jan Kohout odletí v pondělí tak, aby byl v úterý na smutečním ceremoniálu v Johannesburgu," sdělila mluvčí ministerstva Johana Grohová. Informaci o tom přinesl internetový deník iDnes.cz.

Delegace bude jednočlenná. Tak totiž zněla úřední pozvánka z JAR.

Včera nedopatřením pronikl na veřejnost soukromý rozhovor ministerského předsedy Rusnoka s ministrem obrany Pickem, který premiérovi nabízel vypravení vojenského speciálu. Ministerský předseda v rozhovoru projevoval obavu z letu do jižní Afriky, kam se mu zjevně nechtělo. „Pan ministr Kohout poletí linkou," sdělila mluvčí Grohová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…