Ani floka. ČSSD Altnerovi nic nedá

14.04.2016 11:47

Sociální demokracie do dnešní půlnoci svému bývalému advokátovi Zdeňku Altnerovi nezaplatí 337 milionů korun, jak rozhodl soud. Nejprve uspokojí jeho věřitele, kteří požadují kolem 20 milionů korun, řekl dnes ČTK Jiří Chvojka, který stranu ve věci mediálně zastupuje. Věří tomu, že postupuje v souladu se zákonem. Rozsudek Městského soudu v Praze se stal pravomocným v pondělí, od té doby ČSSD běží třídenní lhůta na zaplacení, která skončí dnešní půlnocí.

Ani floka. ČSSD Altnerovi nic nedá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Altnerovi se zatím strana platit nechystá z několika důvodů. „Ani zatím nemůžeme, protože ani nevíme kam, a jsme vázáni tím, že musíme přednostně uspokojit ty věřitele,“ uvedl Chvojka. Jakmile straně doloží věřitelé nabytí právní moci exekučních příkazů, začne je jednoho po druhém vyplácet.

„Ten rozsudek toho soudu tímto krokem plníme v plném rozsahu,“ je přesvědčen Chvojka, podle něhož je to jediný možný zákonný postup. Chvojka ale odmítl potvrdit, že strana Altnera vyplatí, jakmile uspokojí jeho věřitele.

Altner vyhrál letitý spor s ČSSD, kterou zastupoval ve sporu o sídlo strany, Lidový dům. Soudy pravomocně přiznaly, že mu ČSSD musí zaplatit částku 18,5 milionu korun, která vzrostla o dalších více než 318 milionů kvůli smluvní pokutě za 5734 dní od podání žaloby do vynesení pravomocného rozsudku.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…