Ani hovno, Paroubku. To jste tak málo vnímavý? První ohlasy na slova expremiéra o návratu do ČSSD

01.12.2016 8:55

Na zprávy o tom, že bývalý premiér a šéf ČSSD Jiří Paroubek zvažuje návrat do ČSSD, reagovali advokát Jiří Vyvadil a publicista Štěpán Kotrba. Jihočeský hejtman Jiří Zimola pak reagoval na Paroubkovy výroky ohledně Národního parku Šumava.

Ani hovno, Paroubku. To jste tak málo vnímavý? První ohlasy na slova expremiéra o návratu do ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

„Kdyby bývalý předseda a premiér Jiří Paroubek méně sledoval obchody na burze, jak mu klesá nebo roste Dow Jones index, a pozorněji poslouchal. co už léta říkám o Národním parku Šumava, nemohl by mne obviňovat z tak nesmyslných záměrů, které o mně prozradil reportérům MfDnes v dnešním rozhovoru,“ píše Zimola. Uvádí, že si váží parku a nechce, aby se v něm víc těžilo a zhodnocovaly se pozemky pro developery, ale naopak, aby se účinně chránila příroda včetně člověka, její součásti. Souhlasí se stávajícími bezzásahovými zónami a navrhuje jejich maximální ochranu. „Nesouhlasím ale s jejich nepromyšleným rozšiřováním na úkor života lidí v parku. Podporuji, aby Šumava měla svůj vlastní zákon, který nastaví pravidla pro všechny. Proč se tomu brání ekologisté a ministr životního prostředí, je nasnadě – mají možnost o národním parku rozhodovat sami, pomocí podzákonných norem, ministerských nařízení a vyhlášek. Proč to ale není schopen pochopit J. Paroubek, jinak vnímavý člověk, je mi záhadou,“ dodal Zimola.

Vyvadil upozorňuje, že celé hnutí socialistů, sociálních demokratů v Evropě se bortí. „Liberální socialismus v dienstbierovském pojetí už nikoho nebaví, ale stejně tak ostrouhal Fico, když jako jedinou silnou kartu nesl boj proti migraci a islámu. Z absolutní většiny klesl na polovic a byl rád, že je rád,“ píše Vyvadil.

Poukázal na to, že svět se mění. „Doba není o ideologické levicovosti či pravicovosti a ty strany, které s těmito kategoriemi operují, klesají (konzervativní a zčásti klerikální ODS, TOP či KDU-ČSL). Stejně tak nesporně nudí i ideologická levice, navíc dnes už lehce hraná, k níž se řadí nejen ČSSD, ale i KSČM,“ píše Vyvadil.

Anketa

Co říkáte na to, že hospodští zavírají kvůli EET?

hlasovalo: 13545 lidí

Celý text je ZDE

Přiznává, že Paroubek by jako premiér uměl Babiše seřvat. „To by možná získalo 1 až 3 % podpory. Ale nevíme, jak by Babiš zareagoval. On není zas tak blbej, jak trvale všem jeho protivníci uvádějí. V každé i sebekritické situaci zareaguje a po měsíci se ukazuje, že má o 8 % podpory více, i když to vypadá, že měl na kahánku,“ podotýká Vyvadil.

Upozorňuje, že sám Babiš je kritický k migraci, velmi kritický k Merkelové, poměrně kritický k sankcím proti Rusku, kritický k euru. „Ovšem to jsou otázky, kdy Sobotka, ovšem také Paroubek by drželi pevnou euroatlantickou linii,“ poznamenává Vyvadil a dodává: „Je dobré, že Jiří Paroubek už nyní není v čele ČSSD. Svět se změnil a jeho vize ČSSD už by nezbytné většině občanstva nic neříkala. Babiš by se jen smál a hledal toho vhodného partnera, se kterým to prostě dá. Bude to absurdita, ale když sečtu podporu jeho strany a podporu KSČM, není co řešit. S ČSSD už určitě nepůjde…,“ dodal Vyvadil.

Na vyjádření Jiřího Paroubka, že zvažuje návrat do ČSSD, reagoval také levicový publicista Štěpán Kotrba, i když velice krátce: „Ani hovno,“ napsal na svém facebookovém profilu, na kterém sdílel článek, který o Paroubkových úvahách informoval.

Celé znění příspěvku Jiřího Zimoly na jeho facebookovém profilu:

Kdyby bývalý předseda a premiér Jiří Paroubek méně sledoval obchody na burze, jak mu klesá nebo roste Dow Jones index, a pozorněji poslouchal. co už léta říkám o Národním parku Šumava, nemohl by mne obviňovat z tak nesmyslných záměrů, které o mě prozradil reportérům MfDnes v dnešním rozhovoru. Takže znovu: vážím si parku, nechci, aby se tam víc těžilo a zhodnocovaly se pozemky pro developery, ale naopak, aby se účinně chránila příroda včetně člověka, její součásti. Souhlasím ... se stávajícími bezzásahovými zónami, navrhuji jejich maximální ochranu. Nesouhlasím ale s jejich nepromyšleným rozšiřováním na úkor života lidí v parku. Podporuji, aby Šumava měla svůj vlastní zákon, který nastaví pravidla pro všechny. Proč se tomu brání ekologisté a ministr životního prostředí, je nasnadě – mají možnost o národním parku rozhodovat sami, pomocí podzákonných norem, ministerských nařízení a vyhlášek. Proč to ale není schopen pochopit J.Paroubek, jinak vnímavý člověk, je mi záhadou...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…