Ani jeden český cikán by se nechtěl probudit v chudinské čtvrti v USA, udeřil Tomio Okamura

29.04.2016 12:20

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura se pozastavil nad každoroční souhrnnou zprávou amerického ministerstva zahraničí o dodržování lidských práv ve světě. Podle této zprávy totiž prý v Česku zůstává vážným problémem diskriminace a násilí vůči romské populaci. Zesílily také protimuslimské nálady. Svůj text zveřejnil na serveru ParlamentníListy.cz.

Ani jeden český cikán by se nechtěl probudit v chudinské čtvrti v USA, udeřil Tomio Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Kriticky bylo vnímáno i zacházení se zadrženými migranty a žadateli o azyl. „Problémem jsou podle Američanů prý také projevy některých politiků, kteří prý podněcují k negativnímu vnímání menšin a migrantů, a letos je zmíněn v této souvislosti prezident Zeman,“ dodal Okamura s tím, že je rád, že za Českou republiku figurují ve zprávě dva. „Jelikož vloni tato americká zpráva jmenovala mě,“ doplnil.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Je určitě ‚zábavné‘ a absurdní číst si kritiku na zacházení s imigranty od země, v níž se staví vůči migrantům ploty, samozvané hlídky na mexické hranici imigranty střílí jako zajíce a sama americká vláda vězní léta muslimy unesené z celého světa bez soudu a mučí je tam. A tisíce a tisíce lidí umírá hlady, mrazem a na nemoci bez pomoci v chudinských slumech po celých USA,“ podotkl dále.

Původní text ZDE.

„Víme, že svět se zbláznil, když brutální islámská diktatura, jako Saúdská Arábie, může vést Radu OSN pro lidská práva, takže proč by současný největší světový agresor – USA – nemohl kritizovat romskou otázku v ČR?“ ptá se. A dodává, že dle jeho názoru by se ani jeden český cikán nechtěl probudit v Bronxu či jiném americkém ghettu, bez zdravotního či sociálního pojištění, odsouzený k žebrotě nebo zločinu a k životu v jednom z nejnebezpečnějších míst světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…