Ani načasované stříhání pásek politikům nepomůže. Už ne, prohlásil Okamura

07.08.2013 20:31

Pražský tunel Blanka se pro automobily otevře v dubnu příštího roku, tedy pouze pár týdnů před řádným termínem voleb do Poslanecké sněmovny. A krátce před volbami do pražského zastupitelstva v září se zprovozní prodloužený úsek trasy metra A do Motola. „Načasované to mají sice pěkně, ale nemyslím, že jim to u občanů pomůže,“ sdělil senátor a šéf hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura pro Pražského patriota.

Ani načasované stříhání pásek politikům nepomůže. Už ne, prohlásil Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Záměry pražského magistrátu hodnotí i mnozí politologové jako populistické. Podle Okamury však oblibu veřejnosti pražští radní přesto nezískají, ba naopak. „Myslím si, že v momentě, kdy začnou politici medializovat znovu tyto projekty, se bezesporu objeví také informace o tom, kolik peněz se při těchto projektech prošustrovalo a rozkradlo. Kolik voliči zaplatili ze své kapsy navíc. To asi voliče trochu rozladí,“ míní.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

 „Je otázka, co bych otevíral. Vytáhnout z kapsy občanům pár miliard, nechat z nich velkou část rozkrást, pak zničit kus Prahy a ještě se u toho fotit, to bych opravdu nezvládl. Normální je se po takové ostudě schovat do kanálu. Ale umím si představit nějaký svůj projekt, u kterého, kdyby se jej podařilo prosadit, bych se hrdě postavil – třeba solární parkoviště, kde by si každý zdarma mohl dobíjet elektrokolo a elektromobil,“ dodává Okamura.

Jako další nápad uvedl také stavbu nějaké kotelny na dřevoplyn, který by se pak stlačoval a poháněl auta místo benzínu a LPG, nebo spuštění celoplošné vysokorychlostní sítě wifi zdarma. „Jen stát co by ušetřil miliard, které dnes platí zbytečně operátorům za všechny své instituce, za ty miliardy bychom mohli bez problémů celoplošnou wifi síť vybudovat,“ uvedl s tím, že na internetu zdarma by ušetřila drtivá většina veřejnosti další nemalé finanční prostředky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…