Ani nehnul brvou, v klidu dál jedl polévku. Pak ucedil cosi o zbabělci. Takto novináři zachytili první Babišovu reakci na demisi vlády

02.05.2017 21:21

Deník Právo popsal, jak Andrej Babiš (ANO) přijal informaci, že z rozhodnutí premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) padá vláda. Babiš prý zrovna jedl polévku, a když to slyšel, ani se nepobryndal.

Ani nehnul brvou, v klidu dál jedl polévku. Pak ucedil cosi o zbabělci. Takto novináři zachytili první Babišovu reakci na demisi vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Recesistický průvod Svátek práce Andreje Babiše. Objevovala se hesla Ať žije kobliha, Výrobou uzenin k lepšímu zítřku nebo Agrofert- náš cíl a mávátka s motivem párků a koblih

Vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš prý zrovna seděl v hotelu Havel v Rychnově nad Kněžnou a jedl polévku. Když se dozvěděl, že už dlouho nemusí být ministrem financí, ani mu nezaskočilo a zprávu údajně přijal se stoickým klidem. Jen pronesl pár slov o tom, že se Sobotka zachoval jako zbabělec, který nepochopitelně poškodil celou vládu. Tato slova pak během odpoledne opakoval mnohokrát.

Babiš vyjel do Rychnova nad Kněžnou, aby se seznámil se situací v prudce se rozvíjející průmyslové zóně Kvasiny-Solnice. Obyvatele Rychnova nad Kněžnou na jedné straně může těšit přítomnost velkého počtu nových pracovních míst v průmyslové zóně, ale na straně druhé se potýkají s problémy s přetíženými dopravními tepnami a nemalým množstvím zahraničních pracovníků v okolí.

Celý článek naleznete zde.

Ještě než byla oznámena demise vlády, kabinet počítal s tím, že pomůže s výstavbou bytů v Rychnově nad Kněžnou, a počítalo se s posílením policistů v Rychnově a okolí.

Starosta Rychnova nad Kněžnou Jan Skořepa (Nezávislí) potvrdil, že Babiš nevěděl nic o tom, že se Sobotka chystá rozpustit vládu. „Nevěděl to, někdo mu volal. Nedal na sobě nic znát a oběd v klidu dojedl. Byl nad věcí. Jenom řekl, že je to škoda,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…