Ani tiskárnu nikdo neopraví. Noviny píší, jak prý kvůli Drábkovi dopadlo Ministerstvo práce

15.04.2014 9:21

Miliardové výdaje, nejasné smlouvy, chod úřadu kulhá. Takhle vypadá situace na Ministerstvu práce a sociálních věcí po exministrovi Jaromíru Drábkovi (TOP 09). Vychází to z auditu, který má MF Dnes k dispozici. Podle deníku se kvůli tomu resort práce brzy utopí v nových výběrových řízeních na IT dodavatele.

Ani tiskárnu nikdo neopraví. Noviny píší, jak prý kvůli Drábkovi dopadlo Ministerstvo práce
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Počítač

Z auditu kromě toho, že ministerstvo vyplatilo zbytečné miliardy, vyplývá řada neřešených problémů na úřadě. Resort tak vlastně pro Drábkovy nástupce připomíná „dům hrůzy". A to zatím nejsou známy výsledky interního auditu.

Úřad například stojí před problémem, kde vzít tiskárny za ty porouchané, nebo na koho se obrátit, pokud zkolabují počítače. Kde je problém? I systému, který tyto věci zajišťoval, totiž vypršela smlouva.

„Za poslední rok nebylo vypsáno žádné výběrové řízení ani se žádné nepřipravilo, takže nás čeká několik desítek soutěží,“ míní pro MF Dnes náměstkyně ministerstva pro IT technologie Iva Merhautová (KDU-ČSL).

Situace na ministerstvu se má momentálně tak, že pokud chce úředník něco tisknout, musí sáhnout například do fondů pro krizové situace. Popřípadě si tiskárnu sám složit.

Podle MF Dnes jde o dědictví, které v počítačových technologiích zůstalo z doby, kdy úřadu vládl první náměstek pro IT technologie Vladimír Šiška. Audit ukázal, že nikdo v této době nekontroloval platnosti smluv a nikdo nevyhlašoval nové soutěže. „Je to už dva roky, takže můžu jen obecně říct, že žádný takový příkaz, aby se nechaly doběhnout smlouvy a nevyhlašovaly se nové soutěže, jsme nevydali,“ řekl MF Dnes Drábek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…