Ani toaletní papír nebude. Nikdy na tom Česko nebylo hůř, šokuje zpráva

15.09.2020 8:55

Ekonomka Hana Lipovská spolu s novinářkou Janou Bobošíkovou konstatují, že se česká ekonomika nalézá v podstatě ve stavu klinické smrti a pověstné světlo na konci tunelu je hodně daleko.

Ani toaletní papír nebude. Nikdy na tom Česko nebylo hůř, šokuje zpráva
Foto: Archiv
Popisek: peníze, ilustrační foto

Podle Jany Bobošikové a Hany Lipovské se definitivně ukazuje, že má česká ekonomika velký problém. Dámy při svém hodnocení vychází z dat Českého statistického úřadu. Tato data ukazují. že na tom česká ekonomika nikdy nebyla hůř.

Anketa

Bojíte se COVIDu-19? (Ptáme se od 16.9.2020)

41%
59%
hlasovalo: 21104 lidí

Vláda však podle nich dělá, že se nic neděje a místo zpráv z ekonomiky zásobuje občany informacemi o posílání roušek seniorům, o německo-visegrádské pomoci Maroku, za kterou ČR zaplatí 100 milionů Kč, o změně statusu Rady pro rovnost žen a mužů a o sjednání „Dohody mezi vládou České republiky a vládou Pákistánské islámské republiky o spolupráci v oblasti obranného průmyslu a logistiky“.

„Na kurzarbeitu – nebo jeho zrušení – k dohodě opět nedošlo. O restrukturalizaci, šetření, deregulaci či rušení zbytečných právních norem neslyšíme téměř nic. Zato slyšíme o voucherech (mimo jiné do lázní zasažených COVIDem), o podpoře vzdělávání (mimo jiné ve vysokých školách, které houfně přecházejí na „vzdělávání“ distanční), o penězích nasměrovaných do nestátních neziskových organizací,“ napsaly Lipovská s Bobošíkovou pro Institut svobody a demokracie, který Bobošíková vede.

„Trpkou třešní na hořkém dortu je dnešní informace týdeníku Hrot, podle které Česká republika směřuje k nesoběstačnosti ve výrobě toaletního papíru. Poslední tuzemský výrobce této nezbytné komodity je totiž opět na hraně insolvence,“ doplnily dámy.

Dostupná ekonomická čísla jsou podle nich opravdu varovná. Ukazují totiž, že hrubý domácí produkt poklesl o 11 %, počet odpracovaných hodin klesl meziročně o 10,7 %, průmyslová produkce se ve 2. čtvrtletí 2020 meziročně propadla o 23,6 %, ale vládní instituce spotřebovaly  o 1,8 % finančních prostředků víc a mzdové výdaje v ústředních orgánech státní správy narostly o 4,1 %.

Vůbec nejhůř jsou na tom cestovní kanceláře a hotely a ubytovny. Sektor ubytování zažil propad tržeb na úrovni 53,4 % a cestovní kanceláře hlásí propad výkonu o 63 %.

Kvůli těmto číslům by měl podle Bobošíkové a Lipovské každý zodpovědný národohospodář hlasitě bít na poplach. 

Institut svobody a demokracie píše o stavu české ekonomiky

Institut svobody a demokracie píše o stavu české ekonomiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…