Ano, Chovanec měl strach ze Šlachty, proto reorganizace, promluvil exporadce na vnitru

15.09.2016 8:52

Fobie z šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Roberta Šlachty stojí prý za reorganizací Policie ČR. Tvrdí to bývalý detektiv protimafiánské policie Jiří Komárek. Zároveň také uvádí, že k reorganizaci policie dal pokyn sám ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Ten to však odmítá. Slova Komárka prý ale potvrdil Radim Turek. Píší to Lidové noviny.

Ano, Chovanec měl strach ze Šlachty, proto reorganizace, promluvil exporadce na vnitru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, šéf ÚOOZ

Právě na základě informací od bývalého poslance sociální demokracie Radima Turka, jenž se po lánském puči postavil na stranu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), měl totiž Komárek vypovídat. Turek byl v minulosti poradcem ministra Chovance, skončil loni v prosinci. Turek měl také podle zdrojů Lidových novin Komárka sám kontaktovat, a to po jeho vystoupení v České televizi, kde koncem června obvinil policejního prezidenta Tomáše Tuhého z brutálního úniku informací.  

„Jsem opravdu velice zklamán, že jsem zřejmě posloužil jako předmět policejní provokace. Vždy, když jsem se někde v restauraci nebo baru, tedy na veřejném místě, sešel s pracovníky policie, jsem k tomu přistupoval tak, že jde o osobní přátelské setkání,“ řekl nyní k setkání s Komárkem Turek. Ten také uvedl, že o sloučení elitních útvarů toho moc nevěděl. Potvrdil však, že se s Komárkem sešel a že leckdy bylo u setkání více detektivů. Jak podotýká, z jeho jednání s policisty nelze dovozovat, že by policejní reorganizace probíhala pod taktovkou politiků. 

Ministr vnitra Chovanec tuto schůzku komentovat nechtěl. A to podle ředitelky tiskového odboru Lucie Novákové mimo jiné proto, že výrok byl pronesen pro noviny oligarchy Babiše. 

Detektiv Komárek pak včera promluvil o reorganizaci policie v deníku Právo. Podle něj se reorganizace uskutečnila z toho důvodu, že ČSSD se obávala možného obvinění některého z jejích politiků před říjnovými volbami. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…