Ano, chci, aby Petříček skončil. Filip tvrdě útočí. Ministr za tím vidí prostý důvod

16.05.2020 17:20 | Zprávy

V rozhovoru pro ruský armádní web Krasnaja zvezda konstatoval šéf českých komunistů Vojtěch Filip, že ministr zahraničních věcí ČR Tomáš Petříček (ČSSD) by měl být vyhozen z postu šéfa české diplomacie, neboť podle předsedy KSČM nese vinu na nárůstu fašistických nálad v této zemi. Petříček už na Filipovu výzvu zareagoval a bez obalu uvedl, co si o ní myslí.

Ano, chci, aby Petříček skončil. Filip tvrdě útočí. Ministr za tím vidí prostý důvod
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Vojtěch Filip

Šéf českých komunistů Vojtěch Filip poskytl rozhovor ruskému armádnímu webu Krasnaja zvezda.  V něm konstatoval, že někteří čeští politici projevují fašistické tendence a ve službách EU a USA se snaží rozeštvat dva bratrské slovanské národy.

„Někteří pražští fašisté mají vlivem Evropské unie a USA v úmyslu narušit dobré vztahy mezi dvěma slovanskými národy a neváhají urazit osvoboditele z Ruska a dalších zemí bývalého Sovětského svazu,“ řekl Filip. „Věřím, že se jedná o ostudu v mezinárodním měřítku a absolutní neúspěch šéfa české diplomacie, který měl okamžitě rezignovat, nebo měl být bez prodlení odvolán z funkce,“ dodal.

Serveru iDNES.cz Filip potvrdil, že požadavek na odchod Petříčka myslel vážně.

Společnost Krasnaja zvezda vlastní také armádní televizi Zvezda, kde v roce 2017 zaznělo, že by Česká republika měla být Rusku vděčná za invazi z roku 1968 a následnou okupaci naší země, která skončila po více než dvaceti letech. Situaci tehdy řešil dnes již bývalý ruský premiér Dmitrij Medveděv s českým prezidentem Milošem Zemanem. Medveděv se na jednání se Zemanem od uvedeného článku distancoval.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

dezinformace

Co přesně je podle vás dezinformace? Nemyslíte, že by si to měl každý vyhodnotit sám? Myslíte, že pravda se pozná vždy na první pohled? Vždyť spousta věcí se prokáže až časem. To bylo třeba povyku, když byl někdo proti očkování proti covidu, protože lidi stejně neochrání a ejhle, za čas se ukázalo, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zničíme vám život. Tohle vám provedeme.“ Medveděv odplácí České republice

12:26 „Zničíme vám život. Tohle vám provedeme.“ Medveděv odplácí České republice

USA a jejich zkurvení spojenci – nám vyhlásili válku bez pravidel. Alespoň to tvrdí Dmitrij Medveděv…