Anonymous shodili ruské weby, ovládli televize, teď zveřejnili i frekvenci komunikace ruských vojáků

27.02.2022 10:31

Hackeři z Anonymous vyhlásili kvůli Ukrajině kybernetickou válku ruské vládě. Vyřadili z provozu ruskou státní televizi RT, která podle odpůrců Putinovy politiky šíří ruskou vládní propagandu. Naopak na některých televizních stanicích hackeři pouštějí záběry z bojů na Ukrajině, informuje server iDnes.cz.

Anonymous shodili ruské weby, ovládli televize, teď zveřejnili i frekvenci komunikace ruských vojáků
Foto: Forbes.com
Popisek: Vlajka hnutí Anonymous

Ruská televizní stanice RT ve čtvrtek uvedla, že je od čtvrtečního večera terčem takzvaného DDoS útoku, který zahlcuje její servery. Více než čtvrtina IP adres použitých k tomuto útoku se podle stanice nachází ve Spojených státech, její prohlášení citovala agentura TASS.

K útoku se přihlásilo mezinárodní hnutí hackerů Anonymous. Na svém twitteru „oficiálně vyhlásilo kybernetickou válku ruské vládě“.

  • Původní zdroj ZDE

Na některých televizních kanálech v sobotu naopak Rusům pustili záběry z bojů na Ukrajině, které doprovodila ukrajinská státní hymna. Důkaz skupina Anonymous zveřejnila na twitteru.

Podporovatel TOP 09 Jan Němeček, jenž sdílí aktuální zprávy z vývoje dění na Ukrajině, na svém twitteru zveřejnil frekvenci, na které podle hackerů komunikuje ruská armáda.

Ukrajina v posledních dnech čelila kybernetickým útokům na webové stránky svých úřadů, bank či jiných institucí. Kyjev i západní činitelé dříve opakovaně varovali, že takovéto napadení může chystat Moskva jako přípravu na invazi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …