Antibabiš migraci nezastaví. Mimo vládu nás čeká umírání v koutě. Získali jsme SMS Michala Haška, kterou dnes dostali členové ČSSD

16.05.2018 14:40

Nevstoupí-li ČSSD do vlády s hnutím ANO, zemře v politické bezvýznamnosti. Před startem vnitrostranického referenda to členům ČSSD napsal exhejtman Michal Hašek. Redakce ParlamentníchListů.cz SMS zprávu získala od některých členů sociální demokracie, kteří ji obdrželi.

Antibabiš migraci nezastaví. Mimo vládu nás čeká umírání v koutě. Získali jsme SMS Michala Haška, kterou dnes dostali členové ČSSD
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Michal Hašek.

Podle Michala Haška mají sociální demokraté dvě možnosti. Buď prostřednictvím koaliční spolupráce s hnutím ANO zkusit zabojovat o přežití, nebo vstupem do opozice politicky umřít a stát se bezvýznamnými. Referendum mezi všemi členy ČSSD, zda vstoupit, či nevstoupit do vlády začíná v pondělí a potrvá necelý měsíc.

„ČSSD má jen dvě možnosti – buď jít do vlády a zabojovat o svoje přežití a záchranu důrazným prosazováním sociálnědemokratických programových prirorit, nebo umřít v politické bezvýznamnosti malé opoziční strany, kdy naše témata a program převezmou a zrealizují především ANO a KSČM,“ píše členům ČSSD Hašek.

Anketa

Chcete, aby ČSSD zasedla ve vládě Andreje Babiše?

4%
96%
hlasovalo: 22277 lidí
Zdůrazňuje, že není příznivcem řízené politické sebevraždy sociální demokracie. „Antibabiš už nás málem dostal na politický hřbitov a odvedl od nás stovky tisíc voličů přímo do náruče ANO, neopakujme tuto chybu i s jejími původními autory z bývalého vedení ČSSD. Antibabiš nevyřeší nedostatek dostupného bydlení pro mladé rodiny a seniory, nezruší karenční dobu na nemocenské, neochrání pacienty proti zvyšování spoluúčasti na hrazení zdravotní péče, nepomůže budování chybějící páteřní dopravní infrastruktury v zemi, nezvýší platy učitelům, zdravotním sestrám, lidem poskytujícím sociální služby, policistům či hasičům. Antibabiš nepomůže ani s dramatickými dopady sucha nejen na zemědělství, ale komplexně na celou ekonomiku a podmínky našeho života,“ má jasno bývalý jihomoravský hejtman.

„Antibabiš nezastaví případnou nelegální migraci. Jsem rád, že i díky platformě Zachraňme ČSSD nyní budou mít šanci rozhodnout svobodně o naší budoucnosti a budoucnosti České republiky všichni členové ČSSD. Je to obrovská odpovědnost, kterou dnes vůči naší zemi máme. Budu hlasovat PRO účast ČSSD v koaliční vládě, protože jenom tak věci reálně ovlivníme a budeme moci reálně pomáhat lidem a prosazovat náš program ve spolupráci našich ministrů s obcemi a městy i s kraji, s partnery sociálního dialogu – s odbory i zaměstnavateli, s profesními organizacemi a neziskovým sektorem,“ konstatuje.

Bez vládní účasti prý bude ČSSD schovaná v koutě. „Jako opozice nevyřešíme nic a nebudeme také jako šestá nejmenší parlamentní strana bez vlivu nikoho zajímat. Právě proto, že naše programové priority převezmou a budou realizovat v takovém případě jiní, zbude na nás místo v pomyslném parlamentním koutě a o přestávce v opravdovém parlamentním bufetu. Takovou ČSSD nechci. A co Ty?“ ptá se v závěru zprávy Michal Hašek.

SMS Michala Haška členům sociální demokracie v plném znění ZDE:

“Ahoj, obracím se na Tebe před zahájením našeho referenda s několika postřehy . ČSSD má jen dvě možnosti - buď jít do vlády a zabojovat o svoje přežití a záchranu důrazným prosazováním sociálně demokratických programových prirorit nebo umřít v politické bezvýznamnosti malé opoziční strany,kdy naše témata a program převezmou a zrealizují především ANO a KSČM. Nejsem příznivcem řízené politické sebevraždy sociální demokracie. Antibabiš už nás málem dostal na politický hřbitov a odvedl od nás stovky tisíc voličů přímo do náruče ANO, neopakujme tuto chybu i s jejími původními autory z bývalého vedení ČSSD. Antibabiš nevyřeší nedostatek dostupného bydlení pro mladé rodiny a seniory, nezruší karenční dobu na nemocenské, neochrání pacienty proti zvyšování spoluúčasti na hrazení zdravotní péče, nepomůže budování chybějící páteřní dopravní infrastruktury v zemi, nezvýší platy učitelům,zdravotním sestrám,lidem poskytujícím sociální služby,policistům či hasičům. Antibabiš nepomůže ani s dramatickými dopady sucha nejen na zemědělství,ale komplexně na celou ekonomiku a podmínky našeho života. Antibabiš nezastaví případnou nelegální migraci. Jsem rád,že i díky platformě Zachraňme ČSSD nyní budou mít šanci rozhodnout svobodně o naší budoucnosti a budoucnosti České republiky všichni členové ČSSD. Je to obrovská odpovědnost,kterou dnes vůči naší zemi máme. Budu hlasovat PRO účast ČSSD v koaliční vládě, protože jenom tak věci reálně ovlivníme a budeme moci reálně pomáhat lidem a prosazovat náš program - ve spolupráci našich ministrů s obcemi a městy i s kraji,s partnery sociálního dialogu-s odbory i zaměstnavateli, s profesními organizacemi a neziskovým sektorem. Jako opozice nevyřešíme nic a nebudeme také jako šestá nejmenší parlamentní strana bez vlivu nikoho zajímat. Právě proto,že naše programové priority převezmou a budou realizovat v takovém případě jiní,zbude na nás místo v pomyslném parlamentním koutě a o přestávce v opravdovém parlamentním bufetu. Takovou ČSSD nechci. A co Ty? Pěkný den přeji Michal.”


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …