Antikomunisté opět ztrpčili život komunistům. Podívejte se

16.02.2015 13:06

Vladimir Iljič Lenin byl veskrze prodchnut humanismem, prohlásil o zakladateli Sovětského svazu předseda KSČM Vojtěch Filip. Antikomunistický server nazvaný stejně jako komunistický stranický tisk – Haló noviny – jen nevěřícně kroutí hlavou. A prezentuje video, které má dokázat, jakým „humanistou“ Lenin ve skutečnosti byl.

Antikomunisté opět ztrpčili život komunistům. Podívejte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Vojtěch Filip údajně ve článku, který měl vyjít v komunistickém stranickém tisku Haló noviny, označil vůdce bolševiků a zakladatele Sovětského svazu Vladimira Iljiče Lenina za humanistu. Konkrétně měl o něm napsat, že byl „veskrze prodchnut humanismem“. A že to myslí vážně, potvrdil lídr českých komunistů v rozhovoru s Bárou Tachecí.  

Pro antikomunistický server, který se dle svých vlastních slov snaží odhalovat "pravdu o komunistech", je to jasný znak, že pro Filipa, ale i další komunisty, je Lenin modla a že se komunistická strana od sametové revoluce ani v nejmenším nezměnila. Na oficiálním webu KSČM prý dokonce stojí, že Lenin nebyl masový vrah. S tím ale antikomunistický server nesouhlasí a předkládá video, které má demonstrovat pravý opak.

Lenin je v něm vyobrazen jako člověk, který neměl žádné slitování s těmi, kdo se bouřili proti jeho praktikám. Neváhal tak prý vydat příkaz k brutálnímu potlačení rolnického povstání, kdy bylo do roku 1920 údajně vyhladověno na třicet milionů ruských rolníků.

A podobným způsobem prý zakročil i proti dělnické třídě – té, která by měla v socialistické doktríně hrát prim. Když se dělníci začali bouřit a stávkovat proti nízkým mzdám, Lenin použil armádu k potlačení stávek a stávkující označil za dezertéry. „Nepřátelé revoluce“ tak byli zatýkáni, vězněni či popravováni bez řádného soudu a spousta z nich byla také údajně posílána do koncentračních táborů, které prý byly dle svědectví archivů zřízeny na Leninův příkaz.

Tamara Popova, žena, která v jednom z archivů viděla rozkazy podepsané Vladimirem Iljičem Leninem říká: „Všechny byly ve stejném stylu: Zavřete, zastřelte, deportujte. Jsou důkazem nedostatku jeho lidskosti. Nikdy jsem neviděla žádný příkaz k propuštění nebo něco, co by ukázalo nějakou shovívavost. Proto říkám, Stalin byl Leninův dědic – pokračoval v tom, co Lenin tak úspěšně začal."

Celý text včetně videa ZDE


 

reklama

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …