Antimonopolní úřad podezřívá Hospimed a Puro-Klimu z kartelu

26.07.2012 12:50

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) podezřívá společnosti Hospimed a Puro-Klima z kartelu při zadávání veřejných zakázek. Vede s nimi správní řízení. Celkem už analyzoval v předběžném šetření a následně zahájeném řízení řádově několik set zakázek.

Antimonopolní úřad podezřívá Hospimed a Puro-Klimu z kartelu
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vazebně stíhaný poslanec David Rath vystoupil ve sněmovně

Některé z nich se týkají i Středočeského kraje a tamních zdravotnických zařízení, řekl předseda ÚOHS Petr Rafaj. Společnosti Hospimed, Puro-Klima a také B.Braun Medical figurují v korupční kauze bývalého hejtmana Středočeského kraje Davida Ratha. Podle médií Rath od zástupců těchto firem přijal milionové úplatky.

Bývalý hejtman si peníze údajně vzal za to, že zasahoval do soutěže na nákup zdravotnického vybavení pro kolínskou nemocnici, na vybavení domova důchodců s lůžky následné péče v kladenské nemocnici a na dodávku zdravotnické technologie pro jeden z pavilonů mladoboleslavské nemocnice.

Již dříve kriminalisté Ratha obvinili z přijetí sedmimilionového úplatku za zmanipulování zakázky na opravu buštěhradského zámku. Kartelové řízení v oblasti nákupu zdravotnické techniky vede ÚOHS od loňska. Loni o tom informovali jeho zástupci na výroční konferenci s tím, že kartel se týká tří firem. Dvě z nich zveřejnil úřad až dnes. Podle informací ČTK třetí stíhanou firmou není B.Braun Medical.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…