Antimonopolní úřad se začal zabývat výstavbou Blanky

27.07.2014 21:23

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zjišťuje, zda byl při výstavbě pražského tunelu Blanka dodržen zákon o veřejných zakázkách. Úřad si už od města vyžádal dokumentaci. Pokud by shledal pochybení, může zadavateli udělit pokutu až do výše deseti procent zakázky, nebo do 20 milionů korun, jestliže nelze cenu zjistit. Upozornil na to web E15.cz.

Antimonopolní úřad se začal zabývat výstavbou Blanky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba tunelového komplexu Blanka

Právě pochybnosti o tom, zda byl při výstavbě Blanky dodržen zákon, dohnaly představitele města až před arbitrážní soud při Hospodářské a Agrární komoře ČR. Radnice totiž přestala před dvěma lety proplácet stavební firmě faktury, jelikož se politici obávali trestního stíhání. Dluh se postupně vyšplhal až na čtyři miliardy korun. Většinu peněz nařídil nedávný verdikt soudců Praze zaplatit.

Tunel Blanka, který pochází z doby někdejšího primátora Pavla Béma (ODS), se v průběhu let prodražil o několik miliard korun. Konečný účet by měl být kolem 36 miliard korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…