Arcibiskup canterburský ubytuje v luxusním paláci běžence. I Ježíš byl uprchlík, říká

20.09.2015 18:02

Server britského deníku The Guardian přináší informace o tom, že arcibiskup canterburský, nejvyšší duchovní anglikánské církve, hodlá ve svém sídelním paláci ubytovat uprchlíky. Přístup britské vlády k běžencům se mu totiž jeví jako velmi málo vstřícný.

Arcibiskup canterburský ubytuje v luxusním paláci běžence. I Ježíš byl uprchlík, říká
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Justin Welby, arcibiskup canterburský oznámil, že ve svém oficiálním sídle  v Lambethském paláci ubytuje dvě uprchlické rodiny ze Sýrie. Reaguje tak na oficiální politiku vlády Davida Camerona, které se mu vůči uprchlíkům zdá být příliš krutá. Není bez zajímavosti, že Lambethský palác patří církvi asi tak od roku 1200.

Když se snažil vysvětlit, co ho vedlo k jeho nabídce, řekl prostě „I Ježíš byl uprchlík“. Jednu až dvě rodiny by rád ubytoval v chatě se čtyřmi ložnicemi, náležející ke starodávnému sídlu. Jako křesťan prý hluboko v sobě cítí povinnost pomoci lidem v nouzi a lidé ze Sýrie jsou v této době ve veliké nouzi. Finanční prostředky na péči o uprchlíky by šly z charitativních fondů pod správou arcibiskupa.

Arcibiskup se setkal s představiteli úřadu pro uprchlíky při OSN i s činiteli EU a vyjádřil starost především o osud syrských křesťanů, kteří se podle všeho nemohou cítit nejbezpečněji ani v uprchlických táborech, protože i tam dochází k radikalizaci řady osob, které se následně obracejí proti křesťanům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…