Arenberger ulevil sportovcům. Rozestupy se za týden zkrátí na 6 metrů

17.04.2021 19:03

Šéf resortu zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) v sobotu po jednání se zástupci sportovců na Twitteru oznámil, že se mění stávající pravidla pro venkovní sportování. Rozestupy se zkracují na 6 metrů, od 26. dubna.

Arenberger ulevil sportovcům. Rozestupy se za týden zkrátí na 6 metrů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr zdravotnictví Petr Arenberger

V současné době protiepidemická opatření umožňují venkovní sportování ve dvojicích, na jednom sportovišti může být maximálně šest dvojic, a to v rozestupech 10 metrů. Arenberger oznámil, že chce sportovcům usnadnit život a rozestupy tak zkracuje na 6 metrů.

„Řešil jsem teď, jak usnadnit sportovcům život. V rámci platného opatření zkrátíme vzdálenost mezi skupinami na 6 metrů a definujeme sportoviště,“ uvedl.

Zmíněné zmírnění opatření pro amatérský sport dle ministerstva zdravotnictví má platit od 26. dubna. „Probereme to ještě i s Mezioborovou skupinou pro epidemické situace (MeSES),“ doplnil ministr.

Česká unie sportu a Sdružení sportovních svazů ČR požadovaly, aby se povolený počet venku zvýšil od pondělí 19. dubna na 20 osob a rozestupy na jednu osobu aby byly 15 metrů čtverečních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…