Armáda dnes předá střežení vrbětického areálu policistům

05.02.2016 6:26

Armáda dnes předá střežení areálu ve Vrběticích na Zlínsku, kde předloni vybuchly dva muniční sklady, policii a státnímu podniku Vojenské lesy a statky. Vojáci zde působili od listopadu 2014. Nyní budou rušit své základny ve Vrběticích a Haluzicích i stanoviště podél ochranného perimetru. Z Vrbětic by měli odejít do 15. února.

Armáda dnes předá střežení vrbětického areálu policistům
Foto: Daniela Černá
Popisek: Výstražná tabule

Ve Vrběticích se vystřídalo téměř 7000 příslušníků armády. Na ostraze areálu se podle krajského policejního ředitele Jaromíra Tkadlečka bude ode dneška místo 180 až 200 vojáků podílet denně asi 50 policistů včetně členů speciálních pořádkových jednotek z Prahy, Ostravy a Brna a asi 20 pracovníků Vojenských lesů a statků.

Policie v úterý uvolnila vstup do části území poblíž Vlachovic, jejich části Vrbětice a obce Haluzice, která byla od výbuchů nepřístupná. Umožnila tak lidem užívat pole, louky a pastviny v délce asi 3,5 kilometru, tedy desítky hektarů ploch. Pyrotechnici při průzkumu našli munici nejdále 1250 metrů od epicentra výbuchu.

Z areálu ve Vrběticích odjelo 547 kamionů se zbrojním materiálem, poslední loni před Vánoci. Oba vybuchlé sklady si pronajímala ostravská firma Imex Group. Při prvním výbuchu zemřeli dva lidé. Policie exploze vyšetřuje jako úmyslné obecné ohrožení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…