Armáda se chystá prodat nepotřebné nemovitosti za 131 milionů korun

10.09.2014 16:54

Armáda opět nabízí k prodeji své nepotřebné nemovitosti, případní zájemci si mohou vybrat z několika pozemků a bunkrů, k mání jsou ale i někdejší vojenské objekty, střelnice, cvičiště a bývalé hraniční opevnění v Opavě. Armáda by za všech 35 nemovitostí chtěla získat minimálně 131 milionů korun. Nejdražšími položkami je areál bývalého vojenského skladu v Praze-Horních Počernicích a někdejší vojenská ubytovna v Litoměřicích.

Armáda se chystá prodat nepotřebné nemovitosti za 131 milionů korun
Foto: Archiv
Popisek: Aktivní zálohy AČR

Většina nabízených nemovitostí je ale z předchozích výběrových řízení, kdy byla armáda při jejich prodeji neúspěšná. „Přesto na realitní trh uvádíme také devět nových nemovitostí. Navíc dva z dříve nabízených objektů prošly od posledního prodeje úpravami,“ uvedl k aktuální nabídce ředitel resortní Agentury pro nakládání s nepotřebným majetkem Luboš Hajduk.

Nejvyšší částku požaduje armáda za bývalé sklady pohonných hmot v Horních Počernicích, na které by si případný zájemce musel připravit přes 30 milionů korun. Za téměř 30 milionů korun lze získat někdejší litoměřickou ubytovnu a přilehlé pozemky. Ve stejném městě armáda prodává i provozní a skladový areál, a to za minimálně 17,6 milionu korun.

Letos armáda prodává nemovitosti už v šestém výběrovém řízení

Bývalé armádní pozemky jsou nyní na prodej v lokalitě Čtyři Dvory nedaleko českobudějovické hokejové haly, v Jindřichově Hradci, Lomnici nad Lužnicí, Žatci, Moravské Třebové, Květné na Orlickoústecku, Sedlnici a Bartošovicích na Novojičínsku, Petřvaldu, Dolním Újezdu u Lipníka nad Bečvou nebo v Bechyni.

Jde tak už o šesté letošní výběrové řízení na prodej nepotřebných armádních nemovitostí. Další vyhlásí ministerstvo počátkem října, kdy za sníženou cenu nabídne majetek, který se mu nepovedlo prodat v předchozích výběrových řízeních.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…