Armáda vypíše zakázku na servis vládních letadel za půl miliardy

26.08.2014 21:29

Ministerstvo obrany chce vypsat v blízké době zakázku na zajištění servisu Airbus A 319-115CJ z vládní letky. Její předpokládaná hodnota od začátku příštího roku do konce roku 2021 je 415 milionů bez DPH. Dnes to sdělil tiskový mluvčí Ministerstva obrany Petr Medek. Informace o zakázce ve středu dostane k dispozici vláda.

Armáda vypíše zakázku na servis vládních letadel za půl miliardy
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vojenský speciál na afghánském letišti

Na údržbu a opravu airbusů vypsalo ministerstvo zakázku již minulý rok. „Vzhledem k tomu, že nebyly podány nabídky, které by odpovídaly požadavkům zadavatele, byla veřejná zakázka zrušena," uvedlo ministerstvo. Současná smlouva ale končí na konci letošního roku. Rezort tak musí urychleně vypsat novou zakázku, aby bylo možné pro letouny zajistit servis. Nová zakázka má být zadána v otevřeném zadávacím řízení.

Předpokládaná cena zakázky byla podle ministerstva stanovena podle dosavadních zkušeností s provozem letadel

Vítězná firma by měla zajistit mimo jiné opravy letadel, výměnu agregátů, zabezpečení náhradních dílů nebo školení pilotů i techniků. Konkrétní služby si bude armáda objednávat podle aktuální potřeby.

Předpokládaná cena zakázky byla podle ministerstva stanovena podle dosavadních zkušeností s provozem letadel i s ohledem na předpoklad prací, které na nich bude v budoucnu potřeba udělat.

Letouny Airbus provozuje 24. základna dopravního letectva Kbely, která zabezpečuje přepravu ústavních činitelů ČR, přepravu vojsk armády do jednotlivých misí a další úkoly. K dispozici k tomu má dva stroje Airbus A 319, jejichž vnitřní uspořádání může měnit podle potřeby. V tisku se před časem objevila informace, že Ministerstvo obrany zvažuje nákup třetího stroje typu Airbus. Kbelská základna dále používá dopravní letouny Jak-40, CL-601 Challenger nebo transportní letouny CASA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…