Arménský předseda sněmovny se setkal s českým velvyslancem. Na tomto se dohodli

02.12.2019 22:02

Arménský předseda sněmovny Ararat Mirzoyan v minulém týdnu přijal českého velvyslance Bedřicha Kopeckého. Během setkání Mirzoyan přivítal, že Česká republika ratifikovala rozšířenou dohodu o partnerství, podepsanou mezi Arménií a Evropskou unií. Kopecký zdůraznil, že mezi oběma zeměmi je velký potenciál pro ekonomickou spolupráci, a zasadí se o její rozšíření.

Arménský předseda sněmovny se setkal s českým velvyslancem. Na tomto se dohodli
Foto: Armenpress
Popisek: Arménský premiér přijímá českého velvyslance

Kromě poděkování za ratifikaci dohody o partnerství mezi Arménií a EU Mirzoyan poznamenal, že Arménie má velké naděje a očekávání, že česká strana bude také podporovat zahájení dialogu o liberalizaci vízového režimu, jak informuje arménský server armenpress.am.

Mirzoyan také poděkoval Poslanecké sněmovně České republiky za přijetí usnesení o uznání a odsouzení arménské genocidy a vyjádřil naději, že český Senát bude v tomto Sněmovnu následovat. Podle mluvčího arménského parlamentu existuje řada cest pro budoucí spolupráci mezi oběma zeměmi.  

Kopecký poděkoval předsedovi parlamentu za vřelé přijetí a poznamenal, že česko-arménské vztahy jsou velmi důležité a parlamentní spolupráce a vzájemné návštěvy poslanců mohou vztahy obou zemí přenést na novou úroveň.

Zdůraznil také, že se zasadí o rozšíření obchodní a hospodářské spolupráce. Ujistil, že Česká republika podporuje demokratické reformy v Arménii a je připravena rozvíjet jak svou spolupráci, tak vztahy v rámci východního partnerství Evropské unie a pomůže Arménii při provádění reforem ve všech směrech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…