Arogantní, zkorumpovaná, neschopná... Hillary Clintonová to pěkně schytala. Podívejte se na video

13.04.2015 15:32

Od oznámení Hillary Clintonové o prezidentské kandidatuře uplynulo sotva 24 hodin a už na ně stačili ostře kriticky zareagovat dva z republikánských uchazečů o post amerického prezidenta, Ted Cruz a Rand Paul.

Arogantní, zkorumpovaná, neschopná... Hillary Clintonová to pěkně schytala. Podívejte se na video
Foto: timesunion.com
Popisek: Bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clinton

Anketa

Je téměř dva roky od začátku kauzy Nagyová. Jste spokojeni s výsledky práce orgánů činných v trestním řízení, pokud jde o tuto věc?

5%
95%
hlasovalo: 1957 lidí

Cruz ve svém prohlášení konstatuje, že kandidatura Clintonové není žádným velkým překvapením. „Dobrou zprávou ovšem je, že tentokrát jsme na Hillary připraveni. Přesně totiž víme, co od ní očekávat. Ona je jednou z hlavních představitelek neúspěšné politiky nedávné minulosti. O to snadnější to budou mít Američané příští rok u voleb,“ glosuje ironicky Cruz, který oznámil svoji prezidentskou kandidaturu před dvěma týdny. „Přeje si snad Amerika, aby v jejím čele stanul potřetí Obama? Nebo dá přednost silnému, konzervativně založenému vedení, jež opět udělá ze Spojených států báječnou zemi?“ táže se Cruz.

celý text v angličintě máte k dispozici ZDE

Za klíčovou otázku ovšem on sám považuje, jestli se staly Spojené státy bezpečnější, když se stala šéfkou diplomacie Hillary Clintonová. „Odpověď je jasná. Ne! Národní bezpečnostní politika v podání Obamy a Clintonové způsobila, že je svět mnohem méně bezpečnějším místem pro Ameriku i její spojence. V průběhu jejího působení na ministerstvu jsme byli svědky vzestupu Ruska, Íránu a Islámského státu. Radikálním islamistům se v posledních letech nebývale daří. Ekonomická politika dvojice Obama a Clintonová se podepsala také na zhoršení životních podmínek milionů těžce pracujících Američanů. „Je více než zřejmé, že Hillary Clintonová se od Obamy nebude lišit,“ napsal Cruz.

Cruz rovněž varoval, že Clintonová bude podporovat Obamovu amnestii pro nelegální přistěhovalce a zdravotnickou reformu. Současný americký prezident krátce po zveřejnění videa oznamujícího prezidentskou kandidaturu bývalé šéfky americké diplomacie prohlásil na regionálním summitu v Panamě, že Clintonová by byla vynikající prezidentkou země. „Byla jedinečnou kandidátkou již před sedmi lety. Následně mě velmi podporovala při všeobecných prezidentských volbách. Stejně tak byla fantastickou ministryní zahraničí. Považuji ji za blízkého přítele,“ poznamenal Obama.

Na kandidaturu Clintonové kromě Cruze zareagoval i další republikánský uchazeč o prezidentský úřad, Rand Paul, který zveřejnil „anticlintonovský“ klip. Ten od pondělního rána běží na kabelových televizích ve státech Iowa, New Hampshire, Jižní Karolína a Nevada, jež v rámci své kampaně Paul navštívil uplynulý týden. „Hillary Clintonová představuje to nejhorší ze soukolí vysoké washingtonské politiky. Arogance moci, korupce, střet zájmů a neúspěšné řízení zahraniční politiky s tragickými následky,“ říká vypravěč v přibližně minutu trvajícím klipu.

klip Randa Paula můžete shlédnout ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…