Asad je čiré zlo, říká syrská lékařka o svém prezidentovi. A Zemanovi vzkazuje...

20.05.2018 9:34

Paní Samira Sibai je dcerou české maminky a syrského otce. Česky mluví naprosto plynně. Její popis války v Sýrii si tak mohou vyslechnout i ti Češi, Moravané a Slezané, kteří nevládnou jiným jazykem. Sdělení paní Sibai je jasné. Syrský prezident Bašár Asad je tyran, který se mstí vlastním lidem. Je ztělesněním zla.

Asad je čiré zlo, říká syrská lékařka o svém prezidentovi. A Zemanovi vzkazuje...
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Syrský prezident Bašár Asad

„Bylo hodně těžké dívat se na to, jak je moje země postupně ničena. Když to v Sýrii vypuklo, působila jsem v Egyptě. Moji rodiče a sourozenci ale byli ve městě Homs, a tak jsem se v přímém přenosu dozvídala, co se děje. Už v roce 2011 se tam střílelo do demonstrací, potom začalo bombardování. To byl okamžik, kdy oni opustili Sýrii a odjeli do Česka. Od známých a příbuzných, kteří tam zůstali, se dozvídáme, jak je to horší a horší,“ prozradila lékařka v rozhovoru pro Blesk.cz.

Díky pomoci Ruska teď syrský prezident Asad znovu získává kontrolu nad celou zemí a prý se nezapomíná mstít těm, kteří si dovolili se mu postavit. Nastala vlna zatýkání a v zemi dál panuje napětí. Mnoho Syřanů to dříve či později přiměje k dalším pokusům o odchod ze země. Na pochod se mohou dát také Syřané, kteří dnes žijí v nuzných podmínkách v Turecku a v Libanonu.

Tito uprchlíci prý vidí, že se situace v zemi nelepší. Podle paní Sibai se ani moc lepšit nemůže, když ji vede psychopat. Přesně tak vidí Bašára Asada.

„Je to vraždící psychopat, je čirým zlem, jinak se to bohužel nedá říct. Člověk, který dokáže dát rozkazy, aby se bombardovala města plná civilistů, aby cíleně zabíjeli lékaře, což je důvod, proč odjel můj otec a proč byl zavražděn můj tchán, který obklíčí nějakou oblast a nechá ji vyhladovět, na tom se nedá najít žádná dobrá stránka,“ popsala syrského prezidenta paní Sibai.

Není prý pravda, že by Syřané nebojovali s teroristy z Islámského státu. Vždyť v konfliktu působí i tzv. Svobodná syrská armáda. Ne každý člověk se však zachová jako hrdina a řekne si, že se v prvé řadě pokusí uživit svoji rodinu. Ale pokud mnozí čeští politici, včetně prezidenta Zemana, tvrdí veřejnosti, že všichni Syřané raději utíkají, než aby bojovali, tak podle syrské lékařky neříkají pravdu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …