Asi má zase virózu, utřel Babiš Kalouska v rozhlasové debatě. A to zdaleka nebylo vše

21.05.2014 20:49

V Českém rozhlase se do sebe pustili ministr financí Andrej Babiš (ANO) a jeho předchůdce ve funkci Miroslav Kalousek (TOP 09). Tématem byly znovu daně a jejich zvyšování. Pánové kvůli nim nešli pro ostrá slova nijak daleko. Na „své“ si přišla i redaktorka Českého rozhlasu.

Asi má zase virózu, utřel Babiš Kalouska v rozhlasové debatě. A to zdaleka nebylo vše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

K hádce došlo při telefonickém hovoru s oběma politiky, kteří byli ve vysílání ČRo konfrontováni. Kalousek již dříve poznamenal, že Babiš chystá nejrazantnější zvýšení daní od roku 1993 a vicepremiér si to nenechal líbit. „Pan Kalousek znovu lže neskutečně. Není to pravda a Kalousek má asi znovu virózu," prohlásil Babiš s tím, že daně se zvyšovat nebudou a za hlasitého smíchu exministra financí vysvětloval své argumenty. „Kalousek chtěl poškodit náš stát o šestnáct miliard. Vždyť on nemá zájem na tom, aby tento stát prosperoval," řekl.

Nenechají na sobě nit suchou

Kalousek kontroval, že Babiš rozporuje svá vlastní čísla, a hádka se rozproudila nanovo. Muži se překřikovali a redaktorka měla plné ruce práce s jejich zklidněním. Kalousek začal vysvětlovat, jak se to má se zvýšením daní, ale Babiš ho přerušil opakováním svých vět. Tím však prvního místopředsedu TOP 09 rozpálil do běla.

„Paní redaktorko, jestli připustíte, aby mě tenhle člověk nenechal domluvit, tak si mě příště nezvěte. Já bych opravdu rád domluvil, co je objektivní fakt," rozkřikl se.

Stojí za připomenutí, že oba politici na sobě vzájemně vidí jen to nejhorší, obviňují se ze lhaní, kradení a přisluhování komunistickému režimu. Kalousek dokonce nedávno na sociální síti Facebook uvedl, že se ho Babiš bojí a odmítá proti němu nastupovat v debatách TV Prima a České televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…