Ať Vladimir Putin vládne celé Evropě! Budete koukat, která VIP celebrita toto řekla

26.10.2015 10:18

Kontroverzní britský multimiliardář a majitel holdingu Formule 1 Bernie Ecclestone na sebe opět upoutal pozornost. V předvečer svých pětaosmdesátých narozenin se vyznal ze svého obdivu k ruskému prezidentu Vladimiru Putinovi.

Ať Vladimir Putin vládne celé Evropě! Budete koukat, která VIP celebrita toto řekla
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Anketa

Prezident Zeman řekl, že uprchlíci používají své malé děti jako živé štíty. Vadí vám toto prohlášení?

3%
97%
hlasovalo: 13250 lidí

Za dva dny slaví Ecclestone životní jubileum a při této příležitosti poskytl rozhovor „svému“ internetovému serveru Formule 1 bilanční rozhovor. Jeden z nejbohatších Britů se v něm například vrací k loňskému soudnímu sporu před mnichovským soudem, před kterým stanul pro obvinění z korupce při prodeji komerčních práv souvisejících z přenosem ze závodů Formule 1. Nakonec byl tohoto obvinění zbaven, ale v rámci mimosoudního vyrovnání musel zaplatit částku ve výši 100 milionů dolarů.

„Celým tím procesem jsem zbytečně ztratil spoustu času, abych se nakonec od soudce dozvěděl, že vlastně nešlo o žádný případ. Se státním zástupcem jsem se dohodl na mimosoudním vyrovnání a musím říci, že odvedl velmi dobrou práci. Dostat ze mě tolik peněz se nepodaří každému. Asi bych ho měl u sebe zaměstnat,“ glosuje s nadsázkou Ecclestone. Nejzajímavější a pro mnohé také nejpřekvapivější pasáží aktuálního rozhovoru bezpochyby budou Ecclestonova vřelá slova o ruském prezidentu Putinovi, jehož fotografie visí v jeho kanceláři.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE

„Pan Putin ztrácí v Rusku čas. Měl by vládnout Evropě, úplně. Protože nikdo jiný jí nevládne!“ poznamenal Ecclestone, který je svými osobitými výroky známý. Některé z nich musí následně uvádět na pravou míru, jak tomu bylo, když poskytl rozhovoru deníku The Times. Chválil v něm Adolfa Hitlera za to, jak se vypořádal s nezaměstnaností a pomohl zemi dostat se z ekonomické krize. Mimo jiné také prohlásil, že Saddám Husajn byl jediný, kdo uměl vládnout v Iráku. Po těchto slovech byl vyzván Světovým židovským kongresem k odstoupení z čela Formule 1.

Pobouření svými názory vyvolal majitel Formule 1 především v Německu, které je na svoji hitlerovskou minulost mimořádně citlivé. Tehdejší viceprezident Ústřední rady Židů v Německu Dieter Graumann vyzval k bojkotu Velké ceny Německa a premiér Bádensko-Württembersko Günther Oettinger na základě kritizovaného rozhovoru zrušil plánovanou schůzku, na které se měli s Ecclestonem pobavit o budoucnosti okruhu v Hockenheimu. Ecclestone později své výroky korigoval a tvrdil, že se rozhodně nechtěl jinak dotknout Židů, mezi nimiž má osobně mnoho přátel. Přesto své kritiky příliš neuklidnil a i nadále zůstává „enfant terrible“ nejenom světového motosportu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…