Ať nás do toho Zimola netahá. Vedení ČSSD nemá s jeho kauzami nic společného, vzkazuje Sobotka

25.04.2017 17:41

Vedení ČSSD nemá nic společného s kauzami jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly, sdělil ČTK premiér a šéf strany Bohuslav Sobotka. Zimola, který kvůli případům ve čtvrtek rezignuje na funkci v čele kraje, předtím v rozhovoru pro Aktuálně.cz uvedl, že kauzy minimálně koordinovali někteří lidé z vedení sociální demokracie. Podle Sobotky naopak kauzy stranu nejen na jihu Čech zásadně poškodily.

Ať nás do toho Zimola netahá. Vedení ČSSD nemá s jeho kauzami nic společného, vzkazuje Sobotka
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

Sobotka ČTK sdělil, že Zimola by neměl hledat chyby u druhých, ale výhradně u sebe. „Vedení ČSSD nemá s kauzou chaty Jiřího Zimoly ani se záležitostí mnohamilionových odměn některých lidí ve vedení Jihočeských nemocnic nic společného. Tyto kauzy ale bohužel ČSSD vážně poškodily, a to nejenom v jižních Čechách,“ uvedl.

Zimola patří ke hlasitým kritikům vedení ČSSD v čele s premiérem Sobotkou. V rozhovoru pro Aktuálně.cz uvedl, že kauza rekreačního domu v Lipně nad Vltavou, která přispěla k jeho odstoupení, byla minimálně koordinovaná z vedení jeho strany. Důkazy pro své tvrzení ovšem nemá.

Místopředsedkyně ČSSD Michaela Marksová Zimolovo tvrzení také odmítla. „Já si nedovedu představit, jak bychom jako vedení strany mohli zapříčinit, že si (Zimola) postavil chatu na Lipně za těch okolností, za kterých si ji postavil,“ řekla ministryně práce Marksová novinářům v Poslanecké sněmovně. Zimola se ve středu sejde s prezidentem Milošem Zemanem, podle Marksové je to jeho věc.

Opozice a následně i ANO kritizovaly jihočeskou sociální demokracii za to, že předseda představenstva společnosti Jihočeské nemocnice Martin Bláha má roční příjem 7,2 milionu korun. Zároveň kritikům vadilo, že Bláha nechává v Lipně nad Vltavou stavět pro Zimolu rekreační dům. Zimola to označil za pseudokauzy, ohlásil ale svou rezignaci a plánuje se očistit prostřednictvím auditu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…